Sadržaj
×

Niste sigurni šta da radite ako dobijete tekstualnu poruku od korporacije Microsoft? Evo nekih informacija koje vam mogu pomoći.

Možda ćemo vam poslati tekstualnu poruku kada se prijavite na Windows Phone po prvi put ili ako pokušate da koristite funkciju koja zahteva da verifikujete identitet. Možemo da vam kaћemo i kada se prijavite na uređaj koji ranije niste koristili.

Ako imate verifikaciju u dva koraka za zaštitu naloga, možete da odaberete da primate bezbednosni kôd putem tekstualne poruke kada se prijavite.

Možete da dobijete:

  • Tekst sa vezom pomoći. Tokom procesa prijavljivanja za Windows Phone koristimo broj telefona povezanog sa vašim Microsoft nalogom da biste vam dali tekst. U ovoj poruci koristimo bezbednosni kôd da biste automatski potvrdili da je nalog vaš. Ova provera bi trebalo da bude neophodna samo jednom za životni vek telefona, pod pretpostavkom da redovno koristite telefon.

  • Tekst sa bezbednosnim kodom. Ova poruka ima bezbednosni kôd i označen je kao bezbednosni kôd Microsoft naloga ili kôd za verifikaciju Microsoft naloga.

Ako primite:

  • Tekst sa vezom pomoći. Nije potrebna radnja na vašoj strani. Dovršili smo proces za vas.

  • Tekst sa bezbednosnim kodom. Koristite bezbednosni kôd Microsoft naloga u poruci da biste verifikovali informacije o Microsoft nalogu po potrebi.

Poruku ćemo poslati samo na primarni broj telefona na Microsoft nalogu. Ako Microsoft nalog nema povezan broj ćelije, kontaktiraćemo vas pomoću jednog od metoda koje ste naveli – na primer, e-adresu. Možete da promenite kontakt informacije na lokaciji Microsoft naloga.

Umesto da primate bezbednosne kodove u tekstualnu poruku ili e-poruci, telefon ih može generisati pomoću aplikacije. Ako želite da generišete bezbednosne kodove, pogledajte aplikaciju Microsoft aplikacije za potvrdu identiteta za Windows Phone, Androidili iOS. Dodajte Microsoft nalog u aplikaciju tako što ćete se prijaviti pomoću akreditiva ili tako što ćete posetiti stranicu sa bezbednosnim postavkamai izabrati stavku Podešavanje aplikacije za verifikaciju identiteta.

Windows 10 nudi novu bezbednosnu opciju koja zamenjuje potrebu za verifikacijom u dva koraka. Windows Hello koristi biometriju (otisak prsta ili face, ako vaš uređaj ima tu mogućnost) ili PIN da biste verifikovali identitet umesto da vam šalje bezbednosni kôd. Saznajte više o tome i Idite na St arteda pomoću operativnog sistema Windows Helo.

Srodne teme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×