Sadržaj
×

Preporučujemo da pratite korake ove porudžbine da biste vam pomogli oko ponovnog podešavanja lozinke Microsoft naloga.

Prvi 1

Poništavanje lozinke

2. korake

Nije moguće poništiti lozinku

Treći broj

Obrazac za oporavak

4. broj

Ne može da se oporavi

Savet: Ako želite da izvršite promene u poznatoj lozinci za Microsoft nalog, pogledajte članak Promena lozinke Microsoft naloga .

Ako ne biste mogli da poništite lozinku

Ako niste uspešni sa korakom 1: poništite opciju zaboravljena lozinka za Microsoft nalog , to može da bude zato što više nemate pristup bezbednosnim kontaktima ili zato što ste prilikom kreiranja naloga nikada niste podesili alternativu za prepoznavanje i verifikaciju.

Pre nego što pređite na sledeći odeljak: popunite obrazac za oporavak Microsoft naloga, obavezno pročitajte i isprobajte savete ispod.

Proveravanje neispravnih stavki naloga ili lozinki

  • Pokušajte ponovo da se prijavite i uverite se da ispravno unosite lozinku. Imajte u vidu da lozinke razlikuju mala i velika slova. Proverite da li su svi sušeci neuključen i uverite se da nema drugih grešaka u lozinci.

  • Uverite se da ste ispravno uneli e-adresu i da koristite odgovarajuće ime domena (ovo je deo e-adrese koja se pojavljuje posle simbola @). Na primer, možda ste vi napisali e-adresu kao <vaše ime> @outlook. com kada je trebalo da bude <vaše ime> @hotmail. com.

Proveravaj pregledač

  • Opozovite istoriju pregledača (Evo kako se nalazi Microsoft Edge i u programu Internet Explorer).

  • Pokušajte da se prijavite na nalog iz drugog Internet pregledača.

  • Potvrdite izbor u polju za opciju sačuvane lozinke u pregledaču ili na uređajima gde ste možda sačuvali lozinku.

Pokušajte da se ovidite kada ste poslednji put koristili nalog

Ako niste dugo koristili ovaj nalog i niste ga zatvorili, nalog je možda zatvoren zbog neaktivnosti. Ako nije bilo aktivnosti na nalogu, Microsoft će je zadržati samo za određeni vremenski period.  Više informacija potražite u članku Zatvaranje naloga.

Pokušajte da se prijavite

Ako ste prethodno podesili Windows bok PIN za ovaj nalog, idite na uređaj da biste pokušali da oporavite nalog. Na primer, ako ste bilo koji razlog bili isključene sa operativnog sistema Windows PC, počnite tako što ćete otići na ekran za prijavljivanje i kliknuti na vezu "zaboravio sam PIN". Više informacija potražite u članku Poništavanje PIN koda kada se odjavite u operativnom sistemu Windows 10.

Ako ova rešenja ne funkcionišu...

Ako i dalje ne možete da poništite lozinku, sledeći način je da popunite obrazac za oporavak naloga. Treba da odgovorimo na nekoliko pitanja o ovom nalogu koji će korporaciji Microsoft da utvrdi da nalog pripada vama, a ne neovlašćenom pojedincu. Pređite na sledeći korak:

Treći broj: popuni obrazac za spasavanje Microsoft naloga

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×