Aplikacije za potvrdu identiteta: Najčešća pitanja

Šta je to aplikacija za potvrdu identiteta?

Ponekad Microsoft mora da potvrdi identitet kako bi se lakše uverio da ste vi jedina osoba koja ima pristup vašem nalogu. Najlakši način da potvrdite identitet je korišćenje neke aplikacije na vašem mobilnom uređaju. Aplikacije za potvrdu identiteta su:

  • Besplatne. Aplikacije ne zahtevaju tekstualnu poruku ili e-poruku za potvrdu identiteta, tako da neće dovesti ni do kakvih troškova kod mobilnog operatera. (I dalje možete da se odlučite za prijem bezbednosnog koda putem tekstualne poruke ili e-pošte ako vam aplikacija nije pri ruci.)
  • Trenutne. Otvorite aplikaciju u bilo kom trenutku da biste potvrdili identitet.
  • Uvek dostupne. Ako ste u pokretu, aplikacije za potvrdu identiteta mogu da generišu bezbednosne kodove čak i kada niste u dometu mobilne mreže.

Kako ove aplikacije potvrđuju moj identitet?

Rad aplikacija za potvrdu identiteta zavisi od platforme koju koristi vaš mobilni uređaj. Možete da potvrdite identitet uz pomoć aplikacije na jedan od dva sledeća načina:

  • Unesite bezbednosni kôd. Neke aplikacije za potvrdu identiteta generišu proizvoljne bezbednosne kodove nakon svakih trideset sekundi. Kada treba da potvrdite identitet, preuzmite najnoviji kod iz aplikacije i unesite ga na lokaciji za verifikaciju. Ovi kodovi rade čak i kada je vaš mobilni uređaj van mreže, tako da ne morate da brinete o tome da li možete da primite e-poruku ili SMS poruku.
  • Odobrite obaveštenje. Ako imate ovu vrstu aplikacije, više nema potrebe da unesite bezbednosne kodove. Umesto toga, kada treba da potvrdite identitet, dobićete obaveštenje o tome na svom uređaju. Otvorite obaveštenje, odobrite ga i to je sve.

Koju aplikaciju treba da koristim za svoj mobilni uređaj?


Aplikacija Microsoft autorizator dostupna je za Windows Phone, Android i iOS uređaje. Ako imate neki drugi mobilni operativni sistem, postoje druge opcije koje su vam dostupne. Potražite upit „authenticator“ (autorizator) u svojoj prodavnici aplikacija i izaberite nešto sa liste dostupnih aplikacija.
Svojstva

ID članka: 12414 - Poslednji pregled: 06.09.2016. - Verzija: 3

Povratne informacije