Taj Microsoft nalog ne postoji

Ako pokušate da se prijavite u Microsoft nalog uz pomoć imena naloga koje mi ne prepoznajemo, dobićete poruku „Taj Microsoft nalog ne postoji. Unesite drugu adresu e-pošte ili nabavite novi nalog.“ Ne možemo da vam pošaljemo zaboravljene informacije o nalogu, ali ovaj članak će vas provesti kroz nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći da ih sami pronađete ili da ih se setite.

1. korak – Da li ste otkucali pogrešno ime naloga?

Dvaput proverite da li ste pravilno napisali ime naloga. Proverite da li postoje greške u kucanju i uverite se da su svi znakovi na mestu. Pokušajte sa nekoliko različitih varijacija. Ako je to adresa e-pošte, možda ste koristili svoje srednje ime ili dodali neki broj na kraju.

Ako ste nedavno promenili broj telefona ili adresu e-pošte, obavezno isprobajte i te starije.

2 korak – Da li koristite ime nekog drugog tipa naloga?

Xbox nalozi

Ne možete da koristite svoju Xbox oznaku igrača za prijavljivanje u svoj Microsoft nalog. Oznake igrača služe samo da vas predstave drugima dok igrate i dok se družite u usluzi Xbox. Da biste se prijavili u svoj Microsoft nalog, koristite adrese e-pošte, brojeve telefona ili Skype ID koji su povezani sa nalogom.

Poslovni ili školski nalozi

Ako ste pokušali da se prijavite koristeći nalog koji ste dobili na poslu ili u školi, verovatno nemate Microsoft nalog. Poslovni i školski nalozi mogu umnogome da podsećaju na Microsoft naloge jer ih koristite za prijavljivanje u Microsoft aplikacije i usluge kao što su Outlook ili Office 365. Međutim, ovi nalozi nisu dozvoljeni u uslugama kao što je Xbox i na veb lokaciji Microsoft naloga.

3. korak – Da li ste zaboravili ime naloga?

Lako možete da zaboravite ime naloga ako ste ga nedavno kreirali ili ako se neko vreme niste prijavljivali. Evo nekih načina da pronađete detalje svog naloga:

Pitajte prijatelja

Ako ste kreirali Outlook ili Hotmail nalog koristeći svoj Microsoft nalog, da li ste poslali e-poruku nekom prijatelju? Zamolite tu osobu da u svom prijemnom sandučetu proveri adresu e-pošte koju ste koristili.

Koristite uređaj na koji ste već prijavljeni

Ako imate Xbox, Postupno uputstvo za pronalaženje Microsoft adrese e-pošte će vas provesti kroz postupke za pronalaženja informacija o nalogu preko usluge Xbox.

Potražite e-poruke od korporacije Microsoft

Proverite da li u drugim nalozima e-pošte koje redovno koristite postoje e-poruke od korporacije Microsoft vezane za vaš nalog. U njima se možda pominje ime vašeg naloga.

4. korak – Da li je vaš nalog možda zatvoren ili izbrisan?

Ako je nalog izbrisan, njegov oporavak nije moguć. Ako pokušate da se prijavite na nalog koji je izbrisan, videćete poruku „Microsoft nalog ne postoji“. Proverite da li se neka od sledećih opcija odnosi na vas:

Zatvorili ste nalog, ali želite da ga ponovo otvorite

Kada zatvorite Microsoft nalog, možete ponovo da ga otvorite u roku od 60 dana tako što ćete se ponovo prijaviti. Vaše podatke zadržavamo tokom ovog perioda, tako da nećete ništa izgubiti ukoliko se predomislite. Međutim, kada tih 60 dana istekne, trajno brišemo nalog i podatke iz tog naloga.

Prošlo je mnogo vremena od kada da ste prijavljivali u nalog

Brišemo naloge usled produžene neaktivnosti. Pokušajte da se setite kada ste se poslednji put prijavili i pogledajte grafikon u nastavku da biste videli da li je vaš nalog mogao da bude izbrisan zbog neaktivnosti.

Ako ste se poslednji put prijavili...Vaš nalog bi istekao... 
Pre juna 2014. godineNakon godinu dana neaktivnosti
Između juna 2014. i avgusta 2015. godineNakon 2 godine neaktivnosti
Nakon avgusta 2015. godineNakon 5 godina neaktivnosti

Potrebna vam je dodatna pomoć?

 

Svojstva

ID članka: 13811 - Poslednji pregled: 22.06.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije