Nešto neuobičajeno vezano za moje prijavljivanje

Microsoft prati aktivnosti na vašem nalogu kako se niko osim vas ne bi prijavio na njega. Kada vidimo da je došlo do pokušaja prijavljivanja sa nepoznatog mesta ili uređaja, dodajemo drugi sloj zaštite, a zatim vam šaljemo e-poruku i SMS obaveštenja. Do ovoga može doći ako se prijavite na nalog dok ste na putu, ili ako ste instalirali novu aplikaciju koja se prijavljuje preko vašeg naloga. Međutim, to može da znači i da neko drugi pokušava da se prijavi na vaš nalog bez vaše dozvole.

O neuobičajenom pokušaju prijavljivanja obaveštavamo vas na dva načina:

  • porukom kada pokušate da se prijavite, a koja glasi: „Pomozite nam da zaštitimo vaš nalog. Primećujemo nešto neuobičajeno kod ovog prijavljivanja.“ I dalje možete da se prijavite tako što ćete primiti bezbednosni kôd, ali neko ko pokušava da koristi vaš nalog to neće moći;
  • e-porukom sa temom „Neuobičajena aktivnost prijavljivanja." Ako sumnjate da se radi o bezvrednoj e-pošti, proverite pošiljaoca. Legitimna e-poruka dolazi od tima Microsoft naloga sa adresom account-security-noreply@account.microsoft.com.


Ako ste prijavljeni sa nove lokacije ili instalirali novu aplikaciju

Da biste otključali nalog, sledite uputstva na ekranu za prijavljivanje tako što ćete izabrati gde možemo da vam pošaljemo bezbednosni kôd. Kada dobijete kôd, unesite ga u odziv i ponovo ćete moći da koristite nalog.

Ako ne možete da dobijete bezbednosni kôd

Ako ste na putu i ne možete da pristupi e-pošti ili telefonu povezanim sa nalogom, postoje neke stvari koje možete da isprobate:

  • Ako kod sebe imate uređaj na koji se obično prijavljujete i ako ste ga podesili kao pouzdan uređaj, možete da se prijavite sa tog uređaja i da se vratite na nalog.
  • Ako ste ostavili telefon kod kuće, pokušajte da kontaktirate nekog ko ima pristup telefonu i zamolite ga da vam izdiktira bezbednosni kôd koji je poslat na uređaj.
Ako ništa od ovoga ne pomogne, i dalje možete da se vratite na nalog kada se prijavite sa nekog pouzdanog uređaja ili uobičajene lokacije.

Ako ne znate zašto ste dobili ovu poruku

Trebalo bi da pregledate svoje nedavne aktivnosti prijavljivanja da biste videli gde je došlo do neuobičajenih aktivnosti prijavljivanja. Ako pronađete aktivnosti naloga za koje znate da niste pokrenuli, možete da ih označite zastavicom na stranici nedavnih aktivnosti i pomoći ćemo vam da obezbedite nalog.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

 

Svojstva

ID članka: 13967 - Poslednji pregled: 22.06.2016. - Verzija: 2

Povratne informacije