Sadržaj
×

Ispod dolenavedenih odeljaka nalaze se nalozi koje koristite za instaliranje i aktiviranje novije verzije sistema Office. Pomoć za Podešavanje postojećih naloga e-pošte u aplikaciji Outlook za pristup e-pošti, kalendaru i kontaktima videćete Outlook centar za pomoć.

Zašto mi je za prijavljivanje na Office potreban nalog?

Zašto mi je za prijavljivanje na Office potreban nalog?

Povezivanje se odigrava između naloga za Office i vašeg naloga i to je ono što potvrđuje da ste licencirani vlasnik sistema Office. Prijavljivanjem pomoću vašeg naloga vam omogućava da:

  • Instalirate i aktivirate Office    Microsoft nalog ili poslovni ili školski nalog su potrebni da instalirate i aktivirate Microsoft 365 i verzije sistema Office 2013 ili novije.

  • Povežite se na druge usluge kompanije Microsoft    Kada je vaš nalog povezan sa Office proizvodima i u zavisnosti od toga koju verziju sistema Office imate, vaš nalog takođe možete da povežete sa raznim Microsoft proizvode i uslugama kao što su Office Online ili OneDrive.

  • Ponovno instaliranje sistema Office    Prijavite se na portal za nalog i ponovo instalirajte Office bez ključa za proizvod ili instalacionog diska.

  • Čuvanje i deljenje datoteka    Kreiranje, uređivanje i deljenje datoteka koje ste sačuvali u usluzi oblaka za Office, kao što je OneDrive

  • Koristite Office na većem broju uređaja    Ako imate pretplatu naMicrosoft 365, možete da instalirate i koristite Office na više uređaja.

Šta je to Microsoft nalog i poslovni ili školski nalog i kako da ga nabavim?

Šta je to Microsoft nalog?

Microsoft nalog predstavlja adresu e-pošte i lozinku koje koristite za Outlook.com, Hotmail, Office, OneDrive, Skype, Xbox i Windows. Kada kreirate Microsoft nalog, možete da koristite bilo koju adresu e-pošte kao korisničko ime, uključujući adrese iz usluga Outlook.com, Yahoo! ili Gmail.

Šta je to poslovni ili školski nalog?

Ako rad ili škola koriste Microsoft 365, neko kao što je Microsoft 365 Global administrator verovatno vam je dodelio jedinstveno korisničko ime i lozinku. Ovo je nalog koji koristite za pristup e-pošti na poslu ili u školi i veb resursima organizacije.

Poslovni ili školski računi se obično povezuju sa Microsoft 365 za poslovne proizvode i obično ih upravlja isti Microsoft 365 administrator odgovoran za dodeljivanje korisničkih naloga i Office licenci osobama u organizaciji.

Microsoft nalozi

Microsoft nalog je besplatan nalog možete da koristite za pristup mnogim Microsoft uređajima i uslugama, kao što su usluga e-pošte zasnovane na vebu Outlook.com (poznat i kao hotmail.com, msn.com, live.com), Office Online aplikacije, Skype, OneDrive, Xbox Live, Bing, Windows ili Microsoft Store. Ako već koristite neku od ovih usluga , verovatno već imate Microsoft nalog. Microsoft nalog se nekad zvao „Windows Live ID”. Kada kreirate Microsoft nalog, možete da koristite bilo koju adresu e-pošte kao korisničko ime, uključujući adrese iz usluga Outlook.com, Yahoo! ili Gmail.

Ako već koristite adresu e-pošte i lozinku za prijavljivanje na Microsoft uređaje i usluge kao što su one koje su pomenute iznad, onda već imate Microsoft nalog. Jedna od pogodnosti posedovanja Microsoft naloga jeste to što imate jednu lozinku za prijavljivanje u sve Microsoft usluge.

Microsoft nalozi su najčešće povezani sa sistemom Office za kućne proizvode.

Za više informacija o Microsoft nalozima i kako da upravljate njima

Pogledajte Pomoć za Microsoft nalog.

Poslovni ili školski nalozi

Ako Microsoft 365 koristite na poslu ili u školi, neko kao što je globalni administrator vam je verovatno dodelio jedinstveno korisničko ime i lozinku. Prijavite se pomoću ovog poslovnog ili školskog naloga da biste pristupili e-pošti i drugim Veb resursima u organizaciji.

Poslovni ili školski nalozi povezani su sa sistemom Microsoft 365 za preduzeća i obično ga upravlja isti administrator odgovoran za dodeljivanje korisničkih naloga i Office licenci osobama u organizaciji.

Administratori koji traže pomoć za upravljanje korisničkim nalozima trebalo bi da vide pojedinačno ili masovno Dodavanje korisnika u Office 365.

Kako da povežem nalog sa sistemom Office?

Povezivanje Microsoft naloga ili poslovnog ili školskog naloga sa sistemom Office predstavlja način na koji Microsoft potvrđuje da imate valjanu Office licencu. Način na koji možete da povežete nalog i Office proizvod zavisi od vašeg Office proizvoda i kako ste ga dobili. Ova asocijacija je neophodna samo za Microsoft 365 pretplate i 2016 Office 2013 proizvode (pogledajte da li mi je potreban nalog za office 2010 ili office 2007?)

Izaberite opciju koja vam najviše odgovara kako biste nabavili Office.

Ako ste kupili Office u prodavnici, verovatno ste uz pakovanje dobili šifru. Kada preuzmete ovu šifru, od vas će se tražiti da koristite postojeći Microsoft nalog ili da kreirate novi nalog.

Ako ste kupili Office putem Microsoft prodavnice na mreži i prijavili ste se da biste izvršili kupovinu, ovo je nalog koji je povezan sa sistemom Office. Ako ne možete da instalirate Office, možda ste propustili korak preuzimanja posle kupovine. Pogledajte Upravo sam kupio/la Office. Gde se unosi šifra proizvoda?

Ako je neko podelio pretplatu na Office sa vama, možda vam je poslao e-poruku ili SMS. Kada budete spremni da instalirate Office, od vas će se tražiti da koristite postojeći Microsoft nalog ili da kreirate novi nalog. Kako da dobijem Microsoft nalog?

Ako koristite Office na poslu ili u školi, verovatno vam je dodeljen nalog na početku. To je nalog koji ste koristili da se prijavite na svoj nalogOffice.com.

Ako ste kupili Office, ali je neko drugi instalirao umesto vas i nalog te osobe je sada povezan sa sistemom Office, a ne vaš, obratite se podršci. Obavezno pripremite dokaz o kupovini.

Ako ste kupili Office putem programa Microsoft HUP vaše organizacije za korišćenje na računaru na kojem je instaliran Windows, nemojte da koristite nalog za aktiviranje sistema Office. Trebalo bi da ste dobili šifru proizvoda koju treba da unesete kada vam bude zatraženo da aktivirate Office. Pogledajte odeljak Instalacija ili ponovna instalacija sistema Office putem programa Microsoft HUP.

Gde da se prijavim pomoću naloga kako bih mogao da instaliram ili ponovo instaliram Office?

Ako imate postojeću Microsoft 365 pretplatu ili koristite Microsoft 365 na poslu ili u školi, prijavite se na lokaciji Office.com sa nalogom koji je povezan sa pretplatom. Ovde možete da instalirate ili ponovo instalirate Office, i u zavisnosti od Office proizvoda, ovo je mesto na kojem možete da upravljate pretplatom koristeći Moj nalog. Veza između naloga i Office licence zavisi od toga kako ste nabavili Office.

Prijavljivanje na Office.com ili prijavljivanje u Office aplikacije za računare takođe znači da možete lako pristupiti svim datotekama koje ste uskladištili u uslugama u oblaku kao što je OneDrive. Saznajte više na prijavljivanju u Office ili Microsoft 365.

Ako vas zanima samo koraci za instalaciju sistema Office, pogledajte:

Saveti: 

  • Neke organizacije upravljaju licence za Office, kao i instalacijama za svoje zaposlene ili studente, tako da ne morate ništa da instalirate sami. Međutim, ako Office nije već instaliran ili ne vidite opciju instalacije posle prijavljivanja pomoću poslovnog ili školskog naloga na adresi Office.com, obratite se administratoru Microsoft 365 u organizaciji.

  • Ako ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga i ne vidite opciju za instalaciju sistema Office, pogledajte odeljak „Office nije povezan sa ovim nalogom”.

Da li vam treba nalog za Office 2010 ili Office 2007?

Nalozi nisu potrebni za starije verzije sistema Office, kao što je Office 2010 ili Office 2007. Da biste instalirali ili ponovo instalirali Office, koristite disk i šifru proizvoda koju ste dobili uz kupovinu. Pogledajte instaliranje sistema Office 2010 i instaliranje sistema Office 2007 za više informacija o instaliranju tih verzija.

Mogu li da promenim ime na svom nalogu?

Microsoft nalozi

Informacije o tome kako da promenite ime naloga potražite u članku Promena imena na Microsoft nalogu.

Da biste upravljali drugim aspektima Microsoft naloga, prijavite se na account.microsoft.com ili pogledajte pomoć za Microsoft nalog.

Poslovni ili školski nalozi

Za poslovne ili školske naloge, obratite se administratoru.

Ako ste Microsoft 365 administrator koji upravlja korisničkim nalozima e-pošte za osobe u organizaciji, pogledajte članak korisnici i lozinke u usluzi Microsoft 365 za preduzeća – pomoć za administratore.

Zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku

Nalozi za Microsoft

Ako ste zaboravili korisničko ime ili lozinku za Microsoft nalog koji ste povezali sa sistemom Office, pogledajte članak zaboravio sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Poslovni ili školski nalozi

Ako vam je neko iz organizacije dodelio nalog za posao ili školu e-pošte, idite na stavku Poništi lozinku. Ako ne možete da je poništite, zatim se obratite administratoru zato što možda nemate dozvolu da promenite sopstvenu lozinku. Sve druge promene, na primer promena korisničkog imena mora da izvrši administrator.

Ako ste administrator odgovorni za upravljanje korisničkim nalozima e-pošte za osobe u organizaciji, pogledajte članak korisnici i lozinke u usluzi Microsoft 365 za preduzeća – pomoć za administratore.

Moja lozinka je ispravna, ali ne funkcioniše

Postoji nekoliko stvari koje možete da proverite ako lozinka ne funkcioniše:

  • Proverite pravopis imena adrese e-pošte i lozinke.

  • Uverite se da nije uključen taster za velika slova jer lozinka razlikuje mala i velika slova.

Ako i dalje ne radi, uradite sledeće u zavisnosti od naloga.

Microsoft nalozi

Za Microsoft naloge, pronađite pomoć u pomoći za Microsoft nalog.

Poslovni ili školski nalozi

Za poslovne ili školske naloge, obratite se administratoru.

Ako ste Microsoft 365 administrator koji upravlja korisničkim nalozima e-pošte za osobe u organizaciji, pogledajte članak korisnici i lozinke u usluzi Microsoft 365 za preduzeća – pomoć za administratore.

Moj gmail, Yahoo!, (itd.) nalog je Microsoft nalog, ali ne funkcioniše

Postoje prednosti kada redovni nalog e-pošte što je Gmail ili Yahoo! nalog koristite i kao Microsoft nalog. To može da bude jedan nalog koji se ne pamti ili samo želite da koristite određena naloga za određene aktivnosti.

Outlook.com, hotmail.com, live.com ili msn.com nalozima upravlja moj Microsoft nalog i automatski se smatraju Microsoft nalozima. To znači da sve promene koje načinite na ovom nalogu prenose se kroz sve Microsoft usluge kao što su XBox, Skype ili OneDrive gde takođe koristite ovaj nalog.

Međutim, ako ste kreirali Microsoft nalog pomoću postojećeg naloga e-pošte koji upravlja druga usluga e- pošte kao što je gmail ili yahoo! naloga, sve promene koje izvršite na tom nalogu putem dobavljača, neće se proslediti korporaciji Microsoft.

Na primer, koristili ste postojeći gmail, Yahoo! ili drugi tip naloga da biste kreirali Microsoft nalog, ali ste kasnije napravili promenu na nalogu kao što je ažuriranje lozinke ili drugih ličnih informacija, to ste morali da uradite kroz postavke iz dobavljača e-pošte, u ovom slučaju gmail ili yahoo!. Promene koje napravite tamo ne produžavamo se automatski na Microsoft nalog. To znači da lozinka Microsoft naloga ostaje ono što ste prvi put kreirali.

Da biste napravili promene ovog naloga kao Microsoft nalog, to znači da treba da to uradite pomoću postavki Microsoft naloga. Prijavite se u portal za nalog da biste provjerili da li nalog radi. Ako treba da poništite lozinku Microsoft naloga za ovaj nalog e-pošte, pogledajte članak zaboravio/la sam korisničko ime ili lozinku za nalog koji koristim sa sistemom Office.

Da biste upravljali drugim aspektima Microsoft naloga, kao što su promene imena ili bezbednosne postavke, prijavite se na account.microsoft.com.

Poruka obaveštava da Office nije povezan sa ovim nalogom

Za pomoć u vezi sa ovom porukom pogledajte članak Poruka o grešci „Ovo je pravo mesto za instaliranje i ponovno instaliranje sistema Office”.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×