Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Želite da pregledate svoju Microsoft PowerPoint prezentaciju pre velikog sastanka? Ili možda da ispravite malu grešku u kucanju koju ste ugledali? To možete da uradite na svom telefonu pomoću aplikacije Microsoft PowerPoint Mobile. Idite do veb lokacije Office čvorište da biste počeli.

Otvorena PowerPoint prezentacija

Da biste otvorili PowerPoint prezentaciju

 1. Na listi aplikacijadodirnite stavku Office Ikona „Office“.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U fascikli Mesta dodirnite mesto na kom se prezentacija nalazi, a zatim dodirnite prezentaciju. Može da se nalazi na bilo kom mestu – na telefonu, u e-pošti, na OneDrive, na Microsoft SharePoint 2010 ili noviju lokaciji ili na SharePoint online lokaciji, koja je dostupna u usluzi Microsoft 365.

  • Brzo prevucite do stavke Nedavno, a zatim dodirnite prezentaciju koju ste nedavno otvorili.

  • Dodirnite stavku pretraga Ikona pretrage. U okviru Pretraga počnite da kucate ime prezentacije, a zatim dodirnite prezentaciju kad je ugledate.

   Napomene: 

   • Da biste otvorili prezentaciju uskladištenu na OneDrive, Microsoft nalog mora biti podešen na telefonu. Dodatne informacije o čuvanju i sinhronizaciji dokumenata u usluzi OneDrive potražite u članku Sinhronizacija dokumenata sa uslugom OneDrive.

   • Tražite prezentaciju koji ste već otvarali iz e-pošte? Jednostavno brzo prevucite do stavke Mesta, dodirnite stavku E-pošta, a zatim dodirnite prezentaciju.

   • Da biste saznali više o radu sa prezentacijama koje se nalaze na SharePoint ili SharePoint Online lokaciji, pogledajte članak Rad sa dokumentima na SharePoint lokaciji.

   • PowerPoint Mobile ne podržava sve funkcije koje se nalaze u programu Microsoft PowerPoint 2010 ili novijim verzijama. Ako prezentacija ima sadržaj koji nije podržan, i dalje možete da je otvorite na telefonu. Sadržaj koji nije podržan neće se prikazati ili će se prikazati drugačije, a vi možda nećete moći da uredite prezentaciju.

Savet: Imate prezentaciju koju ste u poslednje vreme često koristili? Zakačite ga na početni ekran kako biste ga brzo dobili. U Office čvorištu brzo prevucite do stavke Nedavno, dodirnite i držite prezentaciju, a zatim dodirnite stavku Zakači na početni ekran.

Da biste se kretali kroz slajdove u prezentaciji

 1. Uradite nešto od ovoga u PowerPoint prezentaciji:

  • Brzo prevucite ulevo da biste otišli na sledeći slajd (ili animaciju slajda) ili brzo prevucite udesno da biste se vratili na prethodni.

  • Da biste otiљli na određeni slajd, dodirnite slajd (ako ste u položenom režimu), dodirnite slajdove Ikona „Slajdovi“, a zatim dodirnite slajd na koji želite da odete.

  • Da biste uvećali ili umanjili slajd, možete da primaknete prste na ekranu ili da ih razdvojite.

Da biste uredili tekst na slajdu

 1. U otvorenoj prezentaciji idite do slajda koji ima tekst koji želite da uredite, dodirnite slajd (ako ste u položenom režimu), a zatim dodirnite stavku uredi Ikona „Uredi“.

 2. Da biste izabrali tekst koji želite da uredite, dodirnite ga.

 3. Dodirnite izabrani okvir za tekst, otkucajte novi ili izmenjeni tekst, a zatim dodirnite stavku gotovo Ikona „Gotovo“.

 4. Dodirnite stavku Projekcija slajdova Ikona „Projekcija slajdova“.

Da biste dodali belešku na slajd

 1. U prezentaciji dodirnite slajd kojem želite da dodate belešku, a zatim dodirnite bilo gde u oblasti za beleške ispod slajda. (Ako ste u položenom režimu, moraćete brzo da prevučete nagore da biste videli oblast za beleške.)

 2. Otkucajte belešku, a zatim dodirnite stavku gotovo Ikona „Gotovo“.

 3. Da biste uredili postojeću belešku, dodirnite belešku, otkucajte promene, a zatim dodirnite stavku gotovo Ikona „Gotovo“.

Da biste sačuvali prezentaciju

 1. U prezentaciji koju ste promenili dodirnite stavku još Ikona „Još“> Sačuvaj.

 2. Da biste ga sačuvali sa novim imenom, dodirnite stavku još Ikona „Još“> Sačuvaj kao.

 3. Otkucajte novo ime datoteke u okviru Ime datoteke, a zatim dodirnite listu Sačuvaj na > OneDrive ili Telefon > Sačuvaj.

Da biste poslali prezentaciju u e-poruci

 1. Na listi aplikacijadodirnite stavku Office Ikona „Office“.

 2. Uradite nešto od ovoga da biste pronašli prezentaciju koju želite da pošaljete:

  • U slučaju prezentacije koju ste već otvorili, brzo prevucite do stavkeNedavno.

  • Brzo prevucite do stavke Mesta, a zatim dodirnite mesto na kom se prezentacija nalazi.

  • Dodirnite stavku pretraga Ikona pretrage, a zatim potražite prezentaciju.

 3. Dodirnite i držite prezentaciju, dodirnite stavku Deljenje, a zatim dodirnite ime naloga za e-poštu.

 4. Dodajte primaoca i sve druge informacije u e-poštu, a zatim dodirnite stavku pošalji Ikona „Pošalji e-poruku“.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×