Det är smidigt att samarbeta med personer utanför organisationen som använder Teams eller Teams för personlig användning. Följ anvisningarna nedan för att vara säker när du ansluter till en chatt eller ett möte med personer utanför organisationen.
Acceptera eller blockera en meddelandeförfrågan i en en-och-en-chatt
- När du accepterar kan avsändaren skicka meddelanden till dig i Teams. De kan också se din status.
- När du blockerar en person kan de inte skicka meddelanden till dig i Teams. De kan inte heller se din status.
- Om ditt telefonnummer har lagts till i en organisations utökade katalog kan du inte granska organisationens sekretesspolicy på sidan Acceptera/blockera.
Obs
Det är enkelt att avblockera personer utanför organisationen.
Acceptera, blockera eller ta bort en meddelandeförfrågan i ett möte eller en gruppchatt
Om du bjuds in till ett möte, vidarebefordras en mötesinbjudan eller läggs till i en gruppchatt av en användare utanför organisationen går du igenom några steg för att garantera din säkerhet.
Obs
Beroende på dina administratörsinställningar kan du se alternativet att lämna chatten eller ta bort chatten.
- Välj avsändarens chatt och välj sedan Förhandsgranska meddelanden.
- Välj Acceptera eller Ta bort. Om du accepterar meddelandeförfrågan öppnas chatten automatiskt. Om du väljer att ta bort chatten visas ett popup-fönster med alternativet Blockera personen.
Du kan ansluta till ett möte oavsett om du väljer att acceptera, ta bort eller blockera en förfrågan utanför organisationen. Dina val påverkar dock hur du kan använda möteschatt.
- Om du väljer Acceptera innan du ansluter till ett möte har du full tillgång till möteschatten.
- Om du väljer Ta bort innan du ansluter visas ett felmeddelande på chattskärmen och ingen chatthistorik är tillgänglig.
- Om du väljer Lämna innan du ansluter är meddelanderutan och reaktionerna inte tillgängliga i chattfönstret för mötet. Men du ser fortfarande all din tidigare chatthistorik fram till dess.
- Om du blockerar personen som skickade inbjudan innan du ansluter visas ett felmeddelande på chattskärmen och ingen chatthistorik.
Mer information:
Lämna eller ta bort någon från en gruppchatt i Microsoft Teams