Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako ste kupili nešto iz prodavnice Microsoft Store, možete da otkažete celu porudžbinu ili artikal u porudžbini pre nego što uđe u proces naplate ili isporuke.

Napomena: Ovi koraci pokrivaju kako da otkažete porudžbine i porudžbine unapred iz prodavnice Microsoft Store. Ako umesto toga želite da otkažete Microsoft pretplatu, pogledajte članak Otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu. Druge teme u vezi sa povraćajima, otkazivanjem i porudžbinama potražite u odeljku Srodne teme u nastavku.

 1. Prijavite se u istoriju porudžbina pomoću Microsoft naloga. Ako imate više Microsoft naloga, prijavite se na svaki od njih da biste proverili istoriju porudžbina.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite da otkažete celu porudžbinu:
   Pronađite porudžbinu ili porudžbinu koju želite da otkažete i izaberite Otkaži stavku pored porudžbine.

  • Ako želite da otkažete artikal u porudžbini:
   Pronađite porudžbinu ili porudžbinu koju želite da otkažete, izaberite otkaži stavku pored stavke, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke i kliknite na dugme Otkaži stavku.

 3. Proverite da li u prijemnom poštanskom sandučetu e-pošte ima e-poruke sa potvrdom da je porudžbina otkazana. Ako posle nekoliko minuta ne vidite potvrdu o otkazivanju u prijemnom poštanskom sandučetu, proverite fasciklu bezvredne pošte ili neželjene pošte. Ako i dalje ne vidite e-poruku o potvrdi otkazivanja nakon što ste malo sačekali, obratite se podršci za Microsoft Store.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Izaberite dolenavedena pitanja da biste videli odgovore na neka od najčešćih pitanja o otkazivanja porudžbine ili porudžbine.

U zavisnosti od tipa porudžbine koju pokušavate da otkažete, evo nekih informacija o tome zašto ne možete da otkažete porudžbinu jer ne vidite opciju Otkaži stavku.

Porudžbine ili porudžbine unapred koje su vam isporučene

Ako ne vidite opciju Otkaži artikal da biste otkazali porudžbinu ili porudžbinu unapred, to može biti zbog toga što ste nabavljeni za porudžbinu ili zato što je porudžbina već isporučena. 

U ovom scenariju pogledajte članak Vraćanje stavki koje ste kupili od korporacije Microsoft za zamenu ili refundaciju da biste zahtevali refundaciju. Da biste videli status refundacije, idite na članak Preuzimanje statusa povraćaja i refundacije iz prodavnice Microsoft Store.

Porudžbine ili porudžbine unapred za digitalnu robu

Ako ne vidite opciju Otkaži stavku za porudžbinu za digitalno dobro (kao što su aplikacije, filmovi, TV emisije i knjige), to može biti zbog toga što ste napali porudžbinu. 

Ako je to slučaj, obratite se podršci za Microsoft Store. Više informacija potražite na stranici pomoći za Microsoft Store .

Xbox porudžbine ili porudžbine unapred

Ako ne vidite opciju Otkaži stavku da biste otkazali Xbox kupovinu (kao što je igra), to može biti zbog toga što vam je nabavljena porudžbina ili zato što je porudžbina već isporučena.

U ovom scenariju idite na veb obrazac Zahtevanje veb obrasca za refundaciju za Xbox.

Ako postoji slučajna ili neovlašćena kupovina na nalogu, možete da vratite artikle koje ste kupili od korporacije Microsoft za razmenu ili povraćaj sredstava.

Ako dozvolite detetu da koristi kreditnu karticu ili drugi način plaćanja za kupovinu sadržaja na svom nalogu, možete da pratite kupovine deteta u Microsoft prodavnici. Pronađite više informacija o tome kako da zatražite od dece da pitaju roditelja pre kupovine sadržaja u Prodavnici Microsoft Store na Windows 10 i Xbox One uređajima.

Ako mislite da neko drugi koristi vaš nalog, saznajte kako da se vratite na Microsoft nalog ako je ugrožen i kako da zaštitite microsoft nalog.

Ako vam je naplaćeno više puta za istu porudžbinu, neka vam broj Microsoft naloga i porudžbine bude dostupan i obratite se podršci za Microsoft Store. Pronađite više informacija na stranici pomoći za Microsoft Store .

 • Za digitalna preuzimanja će vam biti naplaćeno odmah nakon kupovine.

 • Za artikle koje vam isporučujemo, naplaćuju se kada se porudžbina pošalje u magacin.

 • Informacije o tome kada su vam naplaćene porudžbine unapred potražite u članku Porudžbine unapred za Microsoft Store.

Porudžbine unapred se otkazuju ako način plaćanja ne može da se ovlasti u trenutku izdavanja proizvoda. Na primer, do ovoga može doći ako kreditna kartica istekne pre nego što stavka postane dostupna.

Ako je to slučaj, poslaćemo vam e-poruku u kojoj vam tražimo da ažurirate informacije o plaćanju kako biste mogli da ih pre izdavanja ponovo poručite.

Takođe pogledajte

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Obratite se podršci

Za podršku u vezi sa predprodajom ili probleme sa kupovinom, obratite se podršci za prodaju.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×