Srodne teme
×

Objavljeno: oktobar 2020.

Podrška za Kancelarija 2016 za Mac završila se 13. oktobra 2020.godine. Budite sigurni da će sve Kancelarija 2016 aplikacije nastaviti da funkcionišu – one neće nestati sa Mac-a, niti ćete izgubiti podatke. Međutim, možete se izložiti ozbiljnim i potencijalno štetnim bezbednosnim rizicima.

Pokušajte Microsoft 365 besplatno

Evo šta za Vas znači kraj podrške:

 • Više ne primate softverske ispravke Kancelarija 2016 za Mac iz usluge Microsoft Update.

 • Više nećete primati bezbednosne ispravke. Bezbednosne ispravke vam pomažu da zaštitite Mac računar od štetnih virusa, špijunskog softvera i drugog zlonamernog softvera.

 • Više nećete primati tehničku podršku preko telefona ili ćaskanja.

 • Neće biti obezbeđene dodatne ispravke za sadržaj podrške. Zapravo, većina sadržaja pomoći na mreži će biti povučena.

Važno: Da biste izvršili nadogradnju na Microsoft 365 ili Kancelarija 2019, Mac računar mora da ispuni minimalne zahteve za operativni sistem i hardver. Uz izdanje macOS 10.15 Catalina, Microsoft 365 za Mac i Kancelarija 2019 za Mac trenutno podržava macOS 10.15, 10.14 i 10.13. Dodatne informacije potražite u ovom članku. 

Zašto Microsoft radi ovo?

Kancelarija 2016 za Mac, kao i većina Microsoft proizvoda, ima životnicyk podrške tokom kojeg pružamo nove funkcije, popravke greške, bezbednosne ispravke i tako dalje. Životni životni vek obično traje 5 godina od datuma prvog izdanja proizvoda.

Više informacija o životnom redu podrške za Microsoft proizvode potražite u članku Microsoft smernice za životni životni vek.

Koje opcije imam?

Iako ćete i dalje moći da koristite Kancelarija 2016 za Mac, više ne dobijate bezbednosne ispravke i ispravke greške posle 13. oktobra 2020. Izvršite nadogradnju na noviju verziju sistema Office kako biste ostali u toku sa svim najnovijim funkcijama, zakrpama i bezbednosnim ispravkama.

Opcije nadogradnje uključuju:  

 • Preporučeno:Nadogradite na Microsoft 365, verziju sistema Kancelarija sa pretplatom koja se dolazi uz Word, Excel, PowerPoint i druge aplikacije, u zavisnosti od plana koji odaberete. Ako Microsoft 365 aplikacije su dostupne na računaru i preko pregledača; jedna pretplata vam omogućava da ih koristite na Mac i PC računaru. Ako Microsoft 365, dobijate najnoviju verziju aplikacija i primate redovne ispravke funkcija.

  Pokušajte Microsoft 365 besplatno

 • Kupite Kancelarija 2021 za Mac. Kancelarija Home & Student 2021 za Mac ili Kancelarija Home & Business 2021 za Mac je jedno vreme kupovina (a ne pretplata) za instalaciju samo na jednom Mac računaru.

Kancelarija licenca za Mac 2016.

Ako odaberete da nadogradite naMicrosoft 365 ili Kancelarija 2019 za Mac, jednostavno ćete morati da uklonite postojeću licencu za Kancelarija 2016 za Mac, ali nećete morati da uklanjate Kancelarija aplikacije.

 1. Preuzmite i pokrenite alatku za uklanjanje licence. 

 2. Otvorite bilo koju aplikacija Office i prijavite se sa nalogom koji je povezan sa novim nalogom Kancelarija. 

 3. U gornjem meniju izaberite stavku Pomoć>proveri da li postoje ispravke. Dodatne informacije o ažuriranju aplikacija potražite u ovom članku. 

Srodne teme

Koju verziju Kancelarija koristim?

Najčešća pitanja o životnom biciklu – pitanja u vezi sa opštim smernicama

macOS zahtevi za Kancelarija 2019 za Mac i Office 365 za Mac

Kako da uklonite Office datoteke licence

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×