Povratak u Microsoft nalog u slučaju njegove ugroženosti

Ako je vaš Microsoft nalog ugrožen, to znači da neko možda koristi vaš nalog za pristup vašim ličnim informacijama ili za slanje bezvredne pošte. U takve informacije spadaju adrese e-pošte, kontakti i fotografije iz usluga Outlook.com i OneDrive. Takođe, ovde mogu da spadaju vaši zdravstveni podaci ako ste povezani sa uslugama poput aplikacije HealthVault. Koristite ovaj vodič da biste se vratili u svoj nalog, pregledali lične informacije i postavke i da biste sprečili da se to ponovi.

Ako sumnjate da je vaš nalog ugrožen, ali vam korporacija Microsoft još uvek nije poslala obaveštenja ili upozorenja, uvek možete da posetite stranicu sa nedavnim aktivnostima da biste videli šta se sve dešavalo sa vašim nalogom tokom prošlog meseca.


Zašto je moj nalog blokiran?

Primetili smo neobičnu aktivnost u vašem nalogu, pa smo ga privremeno blokirali. Znamo da blokiranje naloga može da vas iznervira, ali ovo je važna alatka koja nam pomaže da zaštitimo sve korisnike od neželjene e-pošte i prevara na mreži, uključujući i vas.

Promenite lozinku ili uspostavite njenu početnu vrednost

Ako mislite da je vaš Microsoft nalog ugrožen, pokušajte da se prijavite u svoj nalog na mreži. (Ako ste već prijavljeni na uređaju, najpre se odjavite.)

  • Ako se uspešno prijavite, trebalo bi da odmah promenite lozinku. Ovo će onemogućiti ponovno prijavljivanje svakom ko zna vašu lozinku. Idite na stranicu Bezbednost, izaberite stavku Promeni lozinku, a zatim sledite uputstva.
  • Ako ne možete da se prijavite u svoj nalog, moguće je da je neko drugi promenio vašu lozinku. Izaberite opciju Zaboravio/la sam lozinku na stranici za prijavljivanje, a zatim opciju Mislim da neko drugi koristi moj Microsoft nalog. Sledite uputstva za oporavak naloga. Članak Oporavak Microsoft naloga vas vodi kroz postupak i sadrži savete koji vam omogućavaju siguran i uspešan povratak u svoj nalog.

Pregledajte informacije o nalogu

Ako je neko ušao u vaš nalog, želite da budete sigurni da ne koristi vaše podatke i da ne menja postavke. Ponekad napadači naprave pozadinski prolaz u vaš nalog, tako da i dalje mogu da vide informacije i kada uspostavite početne vrednosti lozinke. Preduzmite sledeće korake da biste pregledali važne postavke.
 

Ako ste ranije kupovali aplikacije, pretplate ili medijske sadržaje
Ako koristite OneDrive
Ako koristite Outlook ili Hotmail

Pomoć u zaštiti naloga ubuduće

Pogledajte naše savete u članku Pomoć za zaštitu Microsoft naloga. Preporučujemo da pogledate poželjne i nepoželjne postupke za kreiranje jake lozinke, a zatim dodajte bezbednosne informacije u svoj nalog. Dodavanje bezbednosnih informacija može da vam pomogne da lakše oporavite svoj nalog ako ga neko drugi preuzme ili ako zaboravite lozinku. Pošto se ove informacije koriste za vašu bezbednost, bilo bi dobro da dodate što je više moguće informacija. Nikada ne koristimo vaše bezbednosne informacije u marketinške svrhe – one služe samo da bismo potvrdili vaš identitet.


Ako želite da zatvorite svoj nalog

Kada promenite lozinku i pregledate lične informacije, trebalo bi da vaš Microsoft nalog ponovo bude bezbedan za korišćenje. Međutim, ako želite da izbrišete svoj nalog, možete da sledite korake navedene u članku Kako da zatvorite Microsoft nalog. Ako vam je prijavljivanje u ugroženi nalog privremeno blokirano, i dalje ćete morati da prođete kroz postupak promene lozinke da biste mogli da zatvorite svoj nalog.

Ako ste spremni da kreirate novi Microsoft nalog, možete odmah da posetite stranicu Kreiranje naloga. Ili, možete da se upišete u svakom trenutku tako što ćete posetiti neku Microsoft stranicu za prijavljivanje i izabrati vezu Nemate nalog? Kreirajte ga!


Potrebna vam je dodatna pomoć?

 

Svojstva

ID članka: 10494 - Poslednji pregled: 08.02.2017. - Verzija: 5

Povratne informacije