Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Visio ne uključuje se u programni Office, već se prodaje kao sama aplikacija. Ako nemate ovaj Visio možete da ga kupite ili isprobate odmah.

Kupite ili isprobajte Visio

Koju verziju Visio imate?

Samo neke verzije Visio uključuju aplikaciju za stone računare.

 • Ako imate Visio Plan 2 ili verziju bez pretplate, kao što je Visio Professional ili Visio Standard2021,2019, 2016ili 2013, možete da instalirate i koristite aplikaciju za računare. 

 • Ako imateVisio Plan 1jedininačin da pristupite programu Visio je putem verzije veb aplikacije. U nastavku izaberite Visio za veb karticu da biste dobili informacije o tome kako da Visio pristupite na ovaj način.

Savet: Ako koristite uslugu Visio ili školi i niste sigurni da li imate licencu zaVisio Plan 1 ili Visio Plan 2, pogledajte Microsoft 365 poslovni proizvod ili licencu imam?

U zavisnosti od vaše verzije, izaberite odgovarajuću karticu za način na koji želite da pristupite aplikaciji Visio.

Instalirajte Visio (Visio Plan 2 ili Visio Professional)

Dole navedeni koraci opisuju kako se instalira aplikacija za računare uključena uVisio Plan 2 i verzije bez pretplate za Visio Professional ili Visio Standard2021,2019, 2016ili 2013.  Ako steVisio Plan 1 pogledajte korake u okviru kartice Visio za veb.

Napomena: (Visio 2010 i Visio 2007 više nema podršku.)

1. korak: povezivanje Visio sa nalogom

Da biste Visio licencu, licenca mora da bude povezana sa Microsoft nalogom, poslovnim ili školskim nalogom. Nalog koji koristite zavisi od verzije Visio imate. 

Visio Professional (ili Standardno)
 Verzija bez
Linijski

Redeem a product key
Niste ga ni nabavili?

Ako je šifra proizvoda već povezana sa vašom Microsoft nalog, pređite na 2. korak.

 1. Idite na office.com/setup.

 2. Prijavite se sa postojećim ili novim Microsoft nalogom i unesite šifru proizvoda.

Kada Visio povezan sa Microsoft nalog, više vam nije potrebna šifra proizvoda. Ona će uvek biti povezana sa nalogom i moći ćete ponovo da preuzmete aplikaciju ili da upravljate licencom iz usluge account.microsoft.com.

Visio Plan 2
 Verzija pretplate
Linijski

Poslovni ili školski nalog trebalo bi da već ima dodeljenu licencu zaVisio Plan 2. Pređite na 2. korak.

Ako ne možete da dovršite 2. korak, obratite se IT administratoru da Visio Plan 2 dodeljenu licencu.

Napomena: Ako ste vi Microsoft 365 odgovoran za dodelu licenci, pogledajte dodeljivanje licenci korisnicima i vodič za primenu za uslugu Visio.

2. korak: Prijavite se da biste preuzeliVisio

Before you begin    Pre nego što počnete, proverite da li vaš računar ispunjava sistemske zahteve

Nalog koji ste prijavili zavisi od toga koju verziju sistema Visio imate. Pratite korake za svoju verziju.

Visio Professional (ili Standardno)
 Verzije bez
pretplate Linijski

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se tako što Microsoft nalog povezan sa verzijom sistema Visio.

  Napomena: Ako ste već prijavljeni u uslugu office.com sa poslovnim ili školskim nalogom, morate da se odjavite sa tog naloga, a zatim da se ponovo prijavite preko Microsoft nalog ili kliknite desnim tasterom miša na pregledač na traci zadataka da biste započeli privatnu ili inkonito sesiju pregledača.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na početnoj Microsoft 365 izaberite stavku Instaliraj Kancelarija.

  Snimak ekrana Office.com matične stranice nakon prijavljivanja
 4. Na portalu account.microsoft.com izaberite stavkuUsluge i pretplate iz zaglavlja stranice.

 5. Pronađite verziju sistema Visio koju želite da instalirate i izaberite instaliraj. Ako imate više proizvoda Microsoft 365 ćete možda morati da se pomerate kroz listu proizvoda povezanih sa ovim Microsoft nalogom.

  Savet: Da biste Visio instalirali na drugom jeziku ili instalirali 64-bitnu verziju, kliknite na vezu Druge opcije. Odaberite jezik i bit verziju koju želite, a zatim izaberite Instaliraj.

Visio Plan 2
 Verzija pretplate
Linijski

 1. Idite na www.office.com i ako već niste prijavljeni, izaberite Prijavi se.

 2. Prijavite se sa poslovnim ili školskim nalogom koji je povezan sa ovom verzijom Visio.

  Napomena: Ako ste već prijavljeni pomoću naloga Microsoft nalog, morate da se odjavite, a zatim da se prijavite pomoću poslovnih ili školskog naloga koji koristite uz pretplatu ili da kliknete desnim tasterom miša na pregledač na traci zadataka da biste započeli privatnu ili inkonito sesiju pregledača.

  Zaboravili ste detalje naloga? Pogledajte Zaboravio/la sam nalog koji koristim uz Office.

 3. Na početnojMicrosoft 365 izaberite instaliranje Kancelarija > Druge opcije instalacije. (Ako ste postavili drugu početnu stranicu, idite na admin.microsoft.com/account#installs.)

  Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
 4. U opciji Mojnalog izaberite Aplikacije & uređaje

 5. Pronađite Visio sa liste i odaberite jezik i 64-bitnu ili 32-bitnuverziju, a zatim izaberite instaliraj Visio. (Ako imate instalirane još Microsoft 365 aplikacija, uverite se da ste izabrali istu bitnu verziju za svoju Visio instalaciju. Koju verziju sistema Office koristim?)

  Saveti: 

  • Ako program Visio nije naveden kao opcija za instalaciju u okviru stavke Moje instalacije, to može značiti da nemate licencu. Proverite dodeljene licence i ako ne vidite Visio Plan 2 naveden ispod vaših dodeljenih pretplata, kontaktirajte svog administratora za pomoć. Ako ste vi Microsoft 365 

  • saznajte više o dodeljivanju licenci korisnicima.

Visio bi sada trebalo da počne preuzimanje. Pratite uputstva u 3. koraku: instalirajte Visio biste dovršili instalaciju.

3. korak: Instaliranje Visio

 1. U zavisnosti od pregledača kliknite na Pokreni (u Edge ili Internet Explorer), Instalacija (u Chrome) ili Sačuvaj datoteku (u Firefox).

  Ako vidite uputstvo u Kontroli korisničkog naloga koja kaže Želite li da dozvolite ovoj aplikaciji da vrši promene na vašem uređaju? kliknite na Da.

  Instalacija započinje.

  Napredak instalacije sistema Office aplikacije

 2. Instalacija je završena kad vidite rečenicu "Sve je spremno! Visio je sada instaliran" i reprodukuje se animacija koja pokazuje gde se na računaru Visio pronađe aplikacija te aplikacije.

  Sledite uputstva u prozoru da biste pronašli Visio. Na primer, u zavisnosti od vaše verzije programaWindows, izaberite dugme Start, a zatim se pomerite da biste pronašli Visio ekrana sa liste aplikacija.

  Office je sada instaliran. Izaberite opciju „Zatvori“

Faq for installingVisio

Izaberite jedan od problema u nastavku da biste ga razvili. Ako vaš problem nije naveden, ostavite nam povratne informacije u dnu ovog članka i opišite problem koji imate.

Ako ste Visio Professional standardno dobili na neki od sledećih načina, možda nemate šifru proizvoda ili povezani nalog. Umesto toga pogledajte ove korake da biste instalirali svoju verziju programa Visio.

 • Microsoft HUP:Ako ste kupili Visio za ličnu upotrebu putem HUP pogodnosti svog preduzeća i imate šifru proizvoda, pogledajte članak Instaliranje usluge Kancelarija putem HUP-a (Ovi koraci se odnose na sve Microsoft 365 proizvode kupljene putem HUP-a.)

 • Verzije za količinsku licencu:IT sektori često koriste različite metode za instaliranje izdanja sistema Visio količinske licence u organizacijama. Obratite se svom IT odeljenju za pomoć.

 • Nezavisni prodavac:Kupili ste Visio od nezavisnog prodavca i imate problema sa šifrom proizvoda.

Ako ne vidite opciju za instaliranje usluge Visio ili ako ste izabrali stavku Instaliraj Kancelarija sa matične stranice usluge office.com i Kancelarija odmah počne da se preuzima, otkažite tu instalaciju i uradite sledeće. 

 1. Iz office.com stavku Instaliraj Kancelarija i uverite se da ste izabrali vezu Druge opcije instalacije.

  Snimak ekrana usluge Office.com ako se prijavljujete pomoću poslovnog ili školskog naloga
 2. Na stranici "Moj nalog" izaberite stavku Aplikacije & uređaje.

 3. Pronađite Visio sa liste i odaberite jezik i 64-bitnu ili 32-bitnuverziju, a zatim izaberite instaliraj Visio. (Ako imate još neke Microsoft 365 instalirane, uverite se da ste izabrali istu bitnu verziju za svoju Visio instalaciju. Niste sigurni šta imate? Pogledajte koju verziju programa Kancelarija koristim?)

  Savet: Ako Visio nije naveden kao opcija za instalaciju u okviru Aplikacije &uređaji, to može da znači da nemate licencu ili imate Visio Plan 1 koji ne obuhvata verziju programa Visio za računare. Proverite dodeljene licence i ako ne vidite Visio Plan 2 naveden ispod vaših dodeljenih pretplata, kontaktirajte svog administratora za pomoć. Ako ste vi Microsoft 365, saznajte više o dodeljivanju licenci korisnicima.

Access Visio za veb

I Visio Plan 1 i Visio Plan 2 mogu Visio pristupe vebu. Međutim, Visio Plan 1 ovo je jedini način da pristupite programu Visio jer aplikacija za stone računare nije uključena uz Visio Plan 1.

Da biste Visio lokaciji za veb,uradite sledeće.

 1. Idite na visio.office.com.

 2. Ako se to od vas zatraži, prijavite se pomoću poslovnog ili školskog naloga.

Da biste saznali više o ovoj verziji Visio, pogledajte pregled usluge Visio za veb.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×