Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Uvod

Ovaj članak sadrži informacije o korišćenju OneDrive aplikacija za sinhronizaciju (onedrive.exe).

Napomena: Da biste odredili koju OneDrive aplikaciju za sinhronizaciju koristite, pogledajte odeljak koja OneDrive aplikacija?

Problem

Kada instalirate OneDrive aplikacija za sinhronizaciju (onedrive.exe) da biste sinhronizovali OneDrive za posao ili školu datoteke ili ažurirali operativni sistem, možda ćete iskusiti neke od sledećih simptoma:

  • Nije vam zatraženo da se prijavite.

  • Nije prikazana sinhronizacija datoteka i ne prikazuje se nijedna poruka o grešci.

  • Ako ste takođe OneDrive personal i u dijalogu Dodavanje poslovnog naloga izaberite stavku Postavke , ništa se ne dešava.

Rešenje

Administrator organizacije je konfigurisao postavku smernica grupe da bi sprečio onedrive.exe da počne. Radite sa administratorom vaše kompanije da biste promenili primenjeni objekat smernica grupe (GPO). Smernicom možete da potvrdite da utiče na računar tako što ćete pratiti ove korake. 

Važno: Pažljivo pratite korake iz ovog odeljka. Može da dođe do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Pre nego što ga izmenite, napravite rezervnu kopiju registratora da biste mogli da ga vratite ako dođe do problema.

  1. Pređite na sledeći ključ registratora:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive 

  2. Potvrdite izbor u sledećem ključu:

    DisableFileSyncNGSC = DWORD:1 

Da bi se sinhronizovao sa OneDrive za posao ili školu, taster Oneblefilesyncngsc mora da se ukloni ili se DWORD vrednost mora promeniti u 0 (nula). Ako je vrednost registratora postavljena kao deo objekta smernica grupe, smernice se moraju ukloniti.

Ako odlučite da ručno promenite ovaj ključ ili da uklonite ključ, a da vaš administrator ne promeni smernice za računar, sledeći put kada se smernice pokrenu (obično posle ponovnog pokretanja, kada se prijavite u Windows ili nakon izvršavanja ispravki), smernice se ponovo primene i OneDrive za posao ili školu se neće ponovo pokrenuti.

Dodatne informacije

Do ovog problema dolazi kada je postavljena smernica grupe na računaru koji sprečava pokretanje OneDrive za posao ili školu.

Ako administrator vašeg preduzeća odluči da onemoguće potrošače OneDriveaplikacija za sinhronizaciju ali da biste omogućili OneDrive za posao ili školu, pogledajte članak Korišćenje smernica grupe za kontrolisanje postavki aplikacije za OneDrive sinhronizaciju.

I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×