Pređi na glavni sadržaj

OneDrive neće da se pokrene

Uvod

Ovaj članak sadrži informacije o korišćenju OneDrive aplikacija za sinhronizaciju (onedrive.exe).

Napomena: Da biste odredili koju OneDrive aplikaciju za sinhronizaciju koristite, pogledajte odeljak koja OneDrive aplikacija?

Problem

Kada instalirate OneDrive aplikacija za sinhronizaciju (onedrive.exe) da biste sinhronizovali OneDrive za posao ili školu datoteke ili ažurirali operativni sistem, možda ćete iskusiti neke od sledećih simptoma:

  • Nije vam zatraženo da se prijavite.

  • Nije prikazana sinhronizacija datoteka i ne prikazuje se nijedna poruka o grešci.

  • Ako ste takođe OneDrive personal i u dijalogu Dodavanje poslovnog naloga izaberite stavku Postavke , ništa se ne dešava.

Rešenje

Administrator organizacije je konfigurisao postavku smernica grupe da bi sprečio onedrive.exe da počne. Radite sa administratorom vaše kompanije da biste promenili primenjeni objekat smernica grupe (GPO). Smernicom možete da potvrdite da utiče na računar tako što ćete pratiti ove korake. 

Važno: Pažljivo pratite korake iz ovog odeljka. Može da dođe do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Pre nego što ga izmenite, napravite rezervnu kopiju registratora da biste mogli da ga vratite ako dođe do problema.

  1. Pređite na sledeći ključ registratora:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive 

  2. Potvrdite izbor u sledećem ključu:

    DisableFileSyncNGSC = DWORD:1 

Da bi se sinhronizovao sa OneDrive za posao ili školu, taster Oneblefilesyncngsc mora da se ukloni ili se DWORD vrednost mora promeniti u 0 (nula). Ako je vrednost registratora postavljena kao deo objekta smernica grupe, smernice se moraju ukloniti.

Ako odlučite da ručno promenite ovaj ključ ili da uklonite ključ, a da vaš administrator ne promeni smernice za računar, sledeći put kada se smernice pokrenu (obično posle ponovnog pokretanja, kada se prijavite u Windows ili nakon izvršavanja ispravki), smernice se ponovo primene i OneDrive za posao ili školu se neće ponovo pokrenuti.

Dodatne informacije

Do ovog problema dolazi kada je postavljena smernica grupe na računaru koji sprečava pokretanje OneDrive za posao ili školu.

Ako administrator vašeg preduzeća odluči da onemoguće potrošače OneDriveaplikacija za sinhronizaciju ali da biste omogućili OneDrive za posao ili školu, pogledajte članak Korišćenje smernica grupe za kontrolisanje postavki aplikacije za OneDrive sinhronizaciju.

I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×