Użytkownicy rozwiązania Viva Engage mogą czasami chcieć przenieść wiadomość lub opublikować istniejącą wiadomość w nowej społeczności rozwiązania Viva Engage. Możesz łatwo przenosić lub udostępniać konwersacje w wybranej przez siebie społeczności i z preferowanymi osobami, a także wyciszać konwersacje w swoim kanale, aby ograniczyć rozpraszanie uwagi.
Przenoszenie konwersacji
- Przechodzenie do pierwszej wiadomości w konwersacji.
- W pierwszej wiadomości wybierz menu
Więcej, a następnie wybierz pozycję Przenieś. - Wybierz społeczność docelową w obszarze Wybierz społeczność.
- Wybierz pozycję Przenieś konwersację , aby przenieść ją do nowej społeczności.
Zostanie wyświetlony transparent z informacją o przeniesieniu konwersacji.
Konwersacja zawiera również informacje o tym, kto przeniósł konwersację, skąd ją przeniesiono i do jakiej lokalizacji.
Udostępnianie konwersacji
- Przejdź do wiadomości, którą chcesz udostępnić.
- Pod wiadomością wybierz
. - Wybierz pozycję Udostępnij w scenariuszu, Udostępnij w społeczności lub Udostępnij w wiadomości prywatnej.
- W oknie Udostępnij tę konwersację wybierz społeczność, której chcesz udostępnić konwersację. Jeśli wybierzesz opcję Udostępnij w scenariuszu lub Udostępnij w wiadomości prywatnej, wybierzesz osoby, które otrzymają konwersację.
- Dodaj wszelkie dodatkowe komentarze i wybierz pozycję Udostępnij. W prawym górnym rogu ekranu pojawi się transparent informujący o pomyślnym udostępnieniu konwersacji w sieci. Podgląd wiadomości z linkiem publikowanym dla innych osób lub społeczności.
Wyciszanie konwersacji w aplikacji Viva Engage
Uwaga
Ta funkcja jest dostępna tylko dla użytkowników przypisanych jako administratorzy sieci Engage i / lub komunikatory korporacyjne.
Engage administratorzy sieci i osoby zajmujące się komunikacją w firmie mogą wyciszać konwersacje w celu usunięcia wątku z rozpowszechniania w głównym kanale informacyjnym i w podsumowaniach wiadomości e-mail.
- Otwieranie menu przepełnienia wątku konwersacji.
- Wybierz pozycję "Wycisz konwersację w kanałach".
- Potwierdź akcję w oknie podręcznym.
Więcej informacji o udostępnianiu, przenoszeniu i wyciszaniu konwersacji
Przenoszenie konwersacji
- Możesz przenosić wszystkie konwersacje w społecznościach publicznych i prywatnych. Każdy użytkownik mający dostęp do konwersacji może ją przenieść.
- Nie można przenosić wpisów z ogłoszeniami.
- Administratorzy mogą używać ustawień społeczności, aby uniemożliwić użytkownikom przenoszenie konwersacji do swojej społeczności. Administratorzy mogą przenosić konwersacje w dowolne miejsce w aplikacji Engage.
- Społeczności z ograniczeniami nie pozwalają użytkownikom niebędącym Administracja na przenoszenie konwersacji do społeczności. Każdy użytkownik może przenieść konwersację poza społeczność z ograniczeniami.
- Wszyscy uczestnicy konwersacji przed przeniesieniem i wszyscy użytkownicy mający dostęp do nowej społeczności będą mogli zobaczyć konwersację po jej przeniesieniu.
- Pliki Files pozostaną w pierwotnej społeczności, ale linki do plików będą nadal widoczne w konwersacji w nowej społeczności.
- Wszyscy mają dostęp do plików w konwersacjach przenoszonych między społecznościami publicznymi. Jeśli konwersacja zostanie przeniesiona z prywatnej społeczności, tylko członkowie społeczności, w której konwersacja została pierwotnie opublikowana , mogą uzyskać dostęp do jej plików. Jeśli konwersacja zostanie cofnięta, wszystkie osoby aktualnie uczestniczące w konwersacji oraz wszyscy pierwotni członkowie społeczności prywatnej zachowają dostęp. Dzieje się tak niezależnie od członkostwa w społeczności.
- Możesz przenosić konwersacje tylko z jednej społeczności do innej. Wpis znajduje się tylko w społeczności, do której został przeniesiony; Kopie nie są tworzone.
- Konwersacje można przenosić wielokrotnie.
- Możesz przenosić konwersacje do dowolnej społeczności, do której mają dostęp (publicznej lub prywatnej), pod warunkiem, że administrator nie ograniczył możliwości przenoszenia konwersacji.
- Użytkownicy biorący udział w konwersacji otrzymują powiadomienie w skrzynce odbiorczej po przeniesieniu konwersacji. Przeniesienie konwersacji powoduje dodanie do niej komunikatu systemowego. Wiadomość zawiera informacje o tym, kto przeniósł wątek, skąd został przeniesiony i dokąd został przeniesiony.
Udostępnianie konwersacji
- Możesz udostępnić konwersację dowolnej osobie w dzierżawie rozwiązania Viva Engage. Nie ma ograniczeń dotyczących liczby udostępnień konwersacji. Nie możesz jednak udostępniać konwersacji poza dzierżawą.
- Nie możesz udostępnić wiadomości prywatnej, ale możesz dodać więcej członków dzierżawy do wiadomości prywatnej.
- Gdy udostępniasz konwersację w społeczności, udostępniona wiadomość pojawia się w kanale informacyjnym innej społeczności z linkiem do pierwotnej konwersacji. Mimo że członkowie społeczności, której udostępniasz mogą zobaczyć tę wiadomość, wiadomość zawiera również link do konwersacji.
- Udostępnienie działa jak przesyłana dalej wiadomość e-mail, ponieważ tworzy własną, nową wersję wiadomości. Gdy udostępnisz konwersację, stanie się ona początkiem konwersacji w nowej społeczności. Jedynym połączeniem z oryginalną wiadomością jest link prowadzący do oryginalnej konwersacji.
- Wiadomości od prywatnych społeczności mogą być udostępniane, ale tylko członkowie społeczności prywatnej mogą zobaczyć całą konwersację. Osoby, które nie są członkami, widzą tylko udostępnioną wiadomość.
- Pozycja Wyświetlanie udziałów zawiera listę wszystkich lokalizacji, w których udostępniono wiadomość, oznaczoną ikoną obok wiadomości. Możesz wyświetlać tylko nazwy społeczności, do których należysz, lub społeczności, które są publiczne i wymienione w obszarze Udostępnione konwersacje.
- Aby udostępnić konwersację komuś, kto nie korzysta z aplikacji Viva Engage, udostępnij ją za pośrednictwem wiadomości prywatnej i wprowadź adres e-mail. Adresat otrzyma wiadomość e-mail z zaproszeniem platformy Viva z informacją, że udostępniono mu wiadomość.
Wyciszanie konwersacji (administratorzy Engage i osoby zajmujące się komunikacją w firmie)
Po wyciszeniu konwersacja nie pojawia się w głównym kanale informacyjnym ani w podsumowaniach wiadomości e-mail wszystkich użytkowników sieci. Użytkownicy nadal mogą zobaczyć wątek w społecznościach, scenariuszach i poprzez wyszukiwanie.
Wyciszone konwersacje mają widoczny wskaźnik dla administratorów sieci i osób zajmujących się komunikacją w firmie. Wyciszenie konwersacji nie jest widoczne dla innych użytkowników. Użytkownicy nie są powiadamiani o wyciszeniu wątku.
Wyciszanie konwersacji jest niezależne od wyciszania społeczności i wyciszania użytkowników.
Możesz sprawdzić całą aktywność wynikającą z użycia wyciszania konwersacji w dziennikach inspekcji użytkowników platformy Microsoft 365, w tym w następujących polach:
- Identyfikator użytkownika, który wyciszył lub wyłączył wyciszenie konwersacji
- Identyfikator wątku wyciszonej konwersacji
- Data i godzina wyciszenia lub wyłączenia wyciszenia wątku.