W czacie grupowym możesz opuścić czat samodzielnie lub usunąć z niego kogoś innego.
Opuszczenie powoduje usunięcie z konwersacji. Usunięcie osoby usuwa ją z czatu, ale zachowuje historię wiadomości.
Porada
Jeśli opuszczasz grupę, ponieważ otrzymujesz zbyt wiele powiadomień o nowych wiadomościach, możesz wyłączyć powiadomienia lub wyciszyć czat w tej grupie.
Opuszczanie czatu grupowego
Jeśli zdecydujesz się opuścić czat grupowy w aplikacji Teams, nie będziesz już otrzymywać wiadomości. Możesz ponownie dołączyć tylko wtedy, gdy ktoś ponownie Cię zaprosi.
- Na liście czatów znajdź nazwę grupy, którą chcesz opuścić.
- Wybierz pozycję Więcej opcji
> Więcejopcji Opuść
.
Jeśli zmienisz zdanie, poproś kogoś o ponowne zaproszenie Cię do grupy.
Usuwanie osób z czatu grupowego
Uwaga
Administrator musi włączyć to ustawienie, aby umożliwić członkom wzajemne usuwanie się z czatu grupowego.
Po usunięciu osób z czatu grupowego w aplikacji Teams mogą one wyświetlać wcześniejsze wiadomości, ale nie mogą wysyłać nowych ani wyświetlać przyszłej zawartości.
- Otwórz dowolny czat grupowy obejmujący co najmniej trzy osoby, a następnie wybierz pozycję Wyświetl i dodaj uczestników
. - Przejdź do imienia i nazwiska osoby, którą chcesz usunąć.
- Wybierz pozycję Usuń
i potwierdź, że chcesz usunąć uczestnika z czatu.
Wiadomość na czacie informuje wszystkich o usunięciu danej osoby.
People usunięci z czatu mogą wyświetlać poprzednią historię czatu, ale nie mogą wysyłać nowych wiadomości ani reagować na wiadomości. Nie mogą też wyświetlać nowych konwersacji ani plików udostępnionych przez grupę.
Uwaga
Jeśli ktoś opuści czat grupowy lub zostanie z niego usunięty, jego wiadomości pozostaną w historii czatu grupowego. Jednak edytowanie jakiejkolwiek wiadomości na czacie grupowym powoduje, że ta wiadomość staje się niewidoczna dla byłych uczestników.