Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ove korake možete da pratite ako vam bude zatraženo da podesite bezbednosne informacije odmah nakon što se prijavite na poslovni ili školski nalog.

Ovaj odziv ćete videti samo ako niste podesili bezbednosne informacije koje zahteva vaša organizacija. Ako ste prethodno podesili bezbednosne informacije, ali želite da menjate informacije, pogledajte pregled Dodavanje ili ažuriranje bezbednosnih informacija.

Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa ono što je obuhvaćeno ovim člankom, to znači da vaš administrator još uvek nije uključio ovo iskustvo.

Potvrda identiteta za verifikaciju bezbednosti naspram poništavanja lozinke

Metode bezbednosnih informacija koriste se za verifikaciju dva faktora bezbednosti i za poništavanje lozinke. Međutim, ne mogu svi metodi da se koriste za oba.

Metod

Koristi se za

Authenticator"

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Tekstualne poruke

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Telefon pozivi

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Bezbednosni ključ

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Nalog e-pošte

Samo poništavanje potvrde identiteta lozinkom. Morate da odaberete drugi metod za verifikaciju sa dva faktora.

Bezbednosna pitanja

Samo poništavanje potvrde identiteta lozinkom. Morate da odaberete drugi metod za verifikaciju sa dva faktora.

Prijavite se na poslovni ili školski nalog

Kada se prijavite na poslovni ili školski nalog, videćete odziv koji od vas traži da pružite više informacija pre nego što vam on dozvoli pristup nalogu.

Odziv koji traži više informacija

Podešavanje bezbednosnih informacija pomoću čarobnjaka

Pratite ove korake da biste u odzivu podesili bezbednosne informacije za poslovni ili školski nalog.

Važno: Ovo je samo primer procesa. U zavisnosti od zahteva organizacije, administrator je možda podesio različite metode verifikacije koje ćete morati da podesite tokom ovog procesa. Za ovaj primer su nam zahtevana dva metoda, aplikacija Microsoft Authenticator i broj mobilnog telefona za verifikaciju poziva ili tekstualnih poruka.

 1. Kada izaberete dugme Dalje, pojavljuje se čarobnjak Neka vaš nalog bude bezbedan i prikazuje prvi metod koji administrator i organizacija zahtevaju da podesite. U ovom primeru to je aplikacija Microsoft Authenticator"

  Napomene: 

  • Ako želite da koristite aplikaciju za autorizovanje koja nije aplikacija Microsoft Authenticator, izaberite stavku Želim da koristim drugu aplikaciju za autorizovanje.

  • Ako vam organizacija dozvoli da odaberete drugi metod pored aplikacije authenticator, možete da izaberete Stavku Želim da podesim drugi metod.

  Keep your account secure wizard, showing the Authenticator app download page

 2. Izaberite stavku Preuzmi odmah da biste preuzeli i instalirali aplikaciju Microsoft Authenticator na mobilnom uređaju, a zatim izaberite stavku Dalje. Dodatne informacije o tome kako da preuzmete i instalirate aplikaciju potražite u temi Preuzimanje i instaliranje Microsoft Authenticator aplikacije.

  Keep your account secure wizard, showing the authenticator Set up your account page

 3. Ostanite na stranici Podešavanje naloga dok poesite aplikaciju Microsoft Authenticator na mobilnom uređaju.

 4. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator, izaberite stavku da biste dozvolili obaveštenja (ako to bude zatraženo), izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom redu, a zatim izaberite stavku Poslovni ili školski nalog.

  Napomena: Kada prvi put podesite aplikaciju Microsoft Authenticator, možda ćete dobiti upit da li želite da dozvolite aplikaciji da pristupi kameri (iOS) ili da dozvolite aplikaciji da snima slike i video (Android). Morate da izaberete opciju Dozvoli da bi aplikacija za autorizovanje mogli da pristupi kameri i snimi sliku QR koda u sledećem koraku. Ako ne dozvolite kameru, i dalje možete da podesite aplikaciju za autorizovanje, ali ćete morati ručno da dodate informacije o kodu. Informacije o tome kako da ručno dodate kôd potražite u temi Ručno dodavanje naloga u aplikaciju.

 5. Vratite se na stranicu Podešavanje naloga na računaru, a zatim izaberite stavku Dalje. Pojavljuje se stranica Skeniranje QR koda.

  Skenirajte QR kôd pomoću Authenticator aplikacije

 6. Skenirajte obezbeđeni kôd pomoću Microsoft Authenticator QR čitača QR koda aplikacije za aplikaciju, koji se pojavio na mobilnom uređaju kada ste kreirali poslovni ili školski nalog u 5. koraku. Ako čitač QR koda ne može da pročita kôd, možete da izaberete opciju Ne možete da skenirate QR sliku i ručno unesete kôd i URL u Microsoft Authenticator aplikaciju. Dodatne informacije o ručnom dodavanju koda potražite u ručnom dodavanju naloga u aplikaciju.

 7. Izaberite stavku Dalje na stranici Skeniranje QR koda na računaru. Obaveštenje se šalje aplikaciji Microsoft Authenticator na mobilnom uređaju radi testiranja naloga.

  Testiranje naloga sa aplikacijom za autorizovanje

 8. Odobrite obaveštenje u aplikaciji Microsoft Authenticator, a zatim kliknite na dugme Dalje. Bezbednosne informacije se ažuriraju tako da podrazumevano koriste aplikaciju Microsoft Authenticator za verifikaciju identiteta kada koristite verifikaciju u dva koraka ili poništavanje lozinke.

  Obaveštenje o uspehu, povezivanje aplikacije i naloga

 9. Na stranici Telefon podešavanje odaberite da li želite da primite tekstualnu poruku ili telefonski poziv, a zatim kliknite na dugme Dalje. U ovom primeru koristimo tekstualne poruke, tako da morate da koristite broj telefona za uređaj koji može da prihvata tekstualne poruke. Tekstualna poruka se šalje na vaš broj telefona. Ako biste radije da dobijete telefonski poziv, proces je sličan.

  Početak podešavanja broja telefona za razmenu tekstualnih poruka

 10. Unesite kôd koji ste naveli u tekstualnoj poruci poslatoj na mobilni uređaj, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Testiranje naloga sa tekstualnom porukom

 11. Pregledajte obaveštenje o uspehu, a zatim izaberite Gotovo

  Obaveštenje o uspehu

 12. Pregledajte stranicu Uspeh da biste potvrdili da ste uspešno podesili aplikaciju Microsoft Authenticator i telefon (tekstualnu poruku ili telefonski poziv) za bezbednosne informacije, a zatim izaberite Gotovo .

  Stranica sa čarobnjakom je uspešno dovršena

Napomena: Ako vaša organizacija zahteva da koristite lozinke aplikacije, možda ćete videti dodatni odeljak u ovom čarobnjaku u kojem možete da ga podesite. Ako vidite treći odeljak koji se zove Lozinke aplikacije, morate ga popuniti da biste mogli da dovršite čarobnjak. Korake o tome kako da dodate lozinku aplikacije potražite u odeljku "Upravljanje lozinkama aplikacije" u ovom članku.

Upravljanje lozinkama aplikacije

Određene aplikacije, kao što Outlook 2010, ne podržavaju verifikaciju u dva koraka. Ako koristite verifikaciju u dva koraka u organizaciji, ta aplikacija neće raditi. Da biste zaobišli ovaj problem, možete da kreirate automatizovanu lozinku za korišćenje sa svakom aplikacijom koja nije pregledač, odvojena od normalne lozinke.

Napomena: Ako ne vidite ovu opciju u čarobnjaku, to znači da je administrator nije podesio. Ako to nije podešeno, ali znate da morate da koristite lozinke aplikacije, pratite korake iz članka Podešavanje lozinke aplikacije sa stranice Bezbednosne informacije.

Kada koristite lozinke aplikacije, važno je zapamtiti:

 • Lozinke aplikacije se automatski generišu i unose se samo jednom po aplikaciji.

 • Ograničeno je 40 lozinki po korisniku. Ako pokušate da je kreirate nakon tog ograničenja, bićete upitani da izbrišete postojeću lozinku pre nego što bude dozvoljeno da kreirate novu.

 • Koristite jednu lozinku za aplikaciju po uređaju, ne po aplikaciji. Na primer, kreirajte jednu lozinku za sve aplikacije na laptop računaru, a zatim još jednu jednu lozinku za sve aplikacije na stonom računaru.

Da biste dodali lozinke aplikacije u čarobnjaku za prijavljivanje

 1. Kada završite sa prethodnim odeljcima čarobnjaka, izaberite stavku Dalje i dovršite odeljak Lozinka aplikacije.

 2. Unesite ime aplikacije kome je potrebna lozinka, na primer lozinka, Outlook 2010, a zatim izaberite stavku Dalje.

  Dodavanje imena lozinke aplikacije u čarobnjaku

 3. Kopirajte kôd lozinke sa ekrana Lozinka aplikacije i nalepite ga u oblast Lozinka u aplikaciji.

  Stranica lozinke aplikacije sa lozinkom za kopiranje

 4. Kada kopirate lozinku i nalepite je u aplikaciju, vratite se u ovaj čarobnjak da biste se uverili da su sve informacije o metodu prijavljivanje tačne, a zatim izaberite stavku Gotovo.

  App password page, with completion notice

Sledeći koraci

 • Poništite lozinku ako ste je izgubili ili zaboravili, na portalu za poništavanje lozinke ili sledite korake u članku Poništavanje lozinke za posao ili školu.

 • Potražite savete za rešavanje problema i pomoć za probleme sa prijavljivanjem u članku Nije moguće prijaviti se na Microsoft nalog.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×