Srodne teme
×
Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.

Kada podesite metode verifikacije bezbednosti za poslovni ili školski nalog, možete da ažurirate bilo koji od povezanih detalja, uključujući:

 • Podrazumevani metod verifikacije bezbednosti

 • Detalji o metodu verifikacije bezbednosti, kao što je vaš broj telefona

 • Podešavanje aplikacije Authenticator ili brisanje uređaja iz aplikacije potvrde identiteta

Savet: Verifikacija u dva koraka poznata je i kao višestruka potvrda identiteta. Da biste saznali više o tome, pogledajte članak Šta je to: Višestruka potvrda identiteta.

Korišćenje stranice "Dodatna verifikacija bezbednosti"

Ako vam je organizacija obezbedila određene korake o tome kako da uključite verifikaciju sa dva faktora i upravljate njima, prvo bi trebalo da pratite ta uputstva. U suprotnom, do postavki metoda za verifikaciju bezbednosti možete da pristupite sa stranice Dodatna bezbednosna verifikacija.

Napomena: Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa ovim što je obuhvaćeno ovim člankom, to znači da je administrator uključio iskustvo sa bezbednosnim informacijama (pregledom) ili da vaša organizacija obezbeđuje vaš prilagođeni portal. Više informacija o novom iskustvu sa bezbednosnim informacijama potražite u članku Pregled bezbednosnih informacija (pregled). Za više informacija o prilagođenom portalu organizacije, morate da se obratite tehničkoj podršci vaše organizacije.

Da biste došli do stranice "Dodatna bezbednosna verifikacija"

Možete da pratite ovu vezu da biste otvorili stranicu Dodatna bezbednosna verifikacija. Do stranice Dodatna bezbednosna verifikacija možete da odete i tako što ćete pratiti ove korake:

 1. Prijavite se na Moje aplikacije portal.

 2. Izaberite ime naloga u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Prikaži nalog.

 3. U okviru Bezbednosne informacijeizaberite stavku Ažuriraj informacije.
   

Napomena: Informacije o korišćenju odeljka Lozinke aplikacije na stranici Dodatna bezbednosna verifikacija potražite u članku Upravljanje lozinkama aplikacije za dvostruku verifikaciju. Lozinke aplikacije treba da se koriste samo za aplikacije koje ne podržavaju verifikaciju sa dva faktora.

Promena podrazumevanog metoda verifikacije bezbednosti

Kada se prijavite na poslovni ili školski nalog pomoću korisničkog imena i lozinke, automatski će vam biti predstavljen odabrani metod verifikacije bezbednosti. U zavisnosti od zahteva organizacije, to može biti kôd za obaveštenje ili verifikaciju putem aplikacije za autorizovanje, tekstualne poruke ili telefonskog poziva.

Ako odlučite da želite da promenite podrazumevani metod za verifikaciju bezbednosti koji koristite, to možete uraditi odavde.

 1. Na stranici Dodatna verifikacija bezbednosti izaberite metod koji želite da koristite sa liste Koja je željena opcija. Videćete sve opcije, ali možete da izaberete samo one koje su vam dostupne u organizaciji.

  • Obavesti me putem aplikacije: Putem aplikacije za autorizovanje dobijate obaveštenje da imate odziv za verifikaciju koji čeka.

  • Pozovi moj telefon za potvrdu identiteta: Dobijate telefonski poziv na mobilnom uređaju u kom se traži da potvrdite informacije.

  • Tekstualni kôd mog telefona za potvrdu identiteta: Kod za verifikaciju ćete dobiti kao deo tekstualne poruke na mobilnom uređaju. Morate uneti ovaj kôd u odziv za verifikaciju poslovnog ili školskog naloga.

  • Pozovite moj telefon u kancelariji: Biće vam potreban telefonski poziv na telefonu kancelarije u kome ćete tražiti da potvrdite informacije.

  • Koristite kôd za verifikaciju iz aplikacije: Koristićete aplikaciju za autorizovanje da biste dobili kôd za verifikaciju koji ćete otkucati u odzivu sa poslovnog ili školskog naloga.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj.

Dodavanje ili promena broja telefona

Možete da dodate nove brojeve telefona ili ažurirate postojeće brojeve na stranici Dodatna verifikacija bezbednosti. Microsoft preporučuje da dodate sekundarni broj telefona kako biste sprečili da vas neko zaključa sa naloga ako vam se izgubi ili ukrade primarni telefon ili ako dobijete novi telefon i više nemate originalni, primarni broj telefona.

Promena brojeva telefona

 1. U odeljku Kako želite da odgovorite? na stranici Dodatna bezbednosna verifikacija ažurirajte informacije o broju telefona za telefon za potvrdu identiteta (primarni mobilni uređaj) i Office telefon.

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored opcije Alternativna potvrda identiteta telefona, a zatim otkucajte sekundarni broj telefona gde možete da primate telefonske pozive ako ne možete da pristupite primarnom uređaju.

 3. Izaberite stavku Sačuvaj.

Dodavanje novog naloga u aplikaciju Microsoft Authenticator

Poslovni ili školski nalog možete da podesite u aplikaciji Microsoft Authenticator za Androidili iOS.

Ako ste već podesili poslovni ili školski nalog u aplikaciji Microsoft Authenticator, ne morate to ponovo da radite.

 1. U odeljku Kako želite da odgovorite? na stranici Dodatna bezbednosna verifikacija izaberite stavku Podešavanje aplikacije Authenticator.

  Podešavanje poslovnog ili školskog naloga u aplikaciji Microsoft Authenticator

 2. Pratite uputstva na ekranu, uključujući korišćenje mobilnog uređaja za skeniranje QR koda, a zatim kliknite na dugme Dalje. Od vas će se tražiti da odobrite obaveštenje putem aplikacije Microsoft Authenticator da biste potvrdili svoje informacije.

 3. Izaberite stavku Sačuvaj.

Brisanje naloga ili uređaja iz aplikacije Microsoft Authenticator

Možete da izbrišete nalog iz aplikacije Microsoft Authenticator i možete da izbrišete uređaj sa poslovnog ili školskog naloga. Obično brišete uređaj da biste trajno uklonili izgubljen, ukraden ili stari uređaj sa naloga, a izbrisali ste nalog da biste pokušali da rešite neke probleme sa vezom ili da biste rešili promenu naloga, kao što je novo korisničko ime.

Da biste izbrisali uređaj sa poslovnog ili školskog naloga

 1. Iz liste Kako želite da odgovorite? odeljku stranice Dodatna bezbednosna verifikacija izaberite stavku Podešavanje aplikacije Authenticator.

 2. Izaberite stavku Sačuvaj.

Da biste izbrisali nalog iz aplikacije Microsoft Authenticator

U aplikaciji Microsoft Authenticator kliknite na dugme Izbriši pored uređaja koji želite da izbrišete.

Uključivanje odziva za verifikaciju sa dva faktora na pouzdanom uređaju

U zavisnosti od postavki organizacije, možda ćete videti polje za potvrdu u kom piše "Ne pitaj ponovo za n dana" kada u pregledaču izvršite verifikaciju sa dva faktora. Ako ste izabrali ovu opciju da biste zaustavili odzive za verifikaciju dva faktora, a zatim izgubite uređaj ili je uređaj potencijalno ugrožen, trebalo bi da ponovo uključite odzive za verifikaciju sa dva faktora da biste zaštitili nalog. Morate istovremeno da uključite odzive za sve uređaje. Nažalost, odzive ne možete ponovo da uključite samo za određeni uređaj.

Da biste ponovo uključili odzive za verifikaciju sa dva faktora za uređaje

Na stranici Dodatna verifikacija bezbednosti izaberitestavku Vrati višestruku potvrdu identiteta na prethodno pouzdanim uređajima. Sledeći put kada se prijavite na bilo kom uređaju, bićete upitani da izvršite verifikaciju u dva faktora.

Sledeći koraci

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×