Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da pratite ove korake da biste dodali metod poništavanja lozinke. Kada ovo podesite prvi put, možete da se vratite na stranicu Bezbednosne informacije da biste dodali, ažurirali ili izbrisali bezbednosne informacije.

Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa ovim što je obuhvaćeno ovim člankom, to znači da vaš administrator još uvek nije uključio ovo iskustvo. Dok se ovo iskustvo ne uključi, morate da pratite uputstva i informacije iz članka Podešavanje naloga za verifikaciju u dva koraka.

Napomena: Ako ne vidite opciju bezbednosnih pitanja, vaša organizacija vam možda ne dozvoljava da koristite ovu opciju za metod poništavanja lozinke. U tom slučaju, moraćete da odaberete drugi metod ili da se obratite tehničkoj podršci organizacije za dodatnu pomoć.

Verifikacija bezbednosti u odnosu na poništavanje lozinke

Metodi bezbednosnih informacija koriste se za verifikaciju dva faktora bezbednosti i za poništavanje lozinke. Međutim, ne mogu svi metodi da se koriste za oba.

Metod

Koristi se za

Aplikacija Authenticator

Dvostruka verifikacija i poništavanje lozinke.

Tekstualne poruke

Dvostruka verifikacija i poništavanje lozinke.

Pozive

Dvostruka verifikacija i poništavanje lozinke.

Bezbednosni ključ

Dvostruka verifikacija i poništavanje lozinke.

Nalog e-pošte

Samo za poništavanje verodostojnosti lozinke. Moraćete da odaberete drugi metod za verifikaciju sa dva faktora.

Pitanja o bezbednosti

Samo za poništavanje verodostojnosti lozinke. Moraćete da odaberete drugi metod za verifikaciju sa dva faktora.

Podešavanje bezbednosnih pitanja sa stranice "Bezbednosne informacije"

U zavisnosti od postavki organizacije, možda ćete moći da odaberete i odgovorite na nekoliko bezbednosnih pitanja kao jedan od vaših metoda bezbednosnih informacija. Administrator postavlja broj bezbednosnih pitanja koja treba da odaberete i odgovorite.

Ako koristite bezbednosna pitanja, preporučujemo da ih koristite zajedno sa drugim metodom. Bezbednosna pitanja mogu biti manje bezbedna od drugih metoda jer neki ljudi možda znaju odgovore na vaša pitanja.

Napomene: 

 • Bezbednosna pitanja se čuvaju privatno i bezbedno na objektu korisnika u direktorijumu i možete da odgovorite samo tokom registracije. Ne postoji način da administrator pročita ili izmeni vaša pitanja ili odgovore.

 • Ako ne vidite opciju bezbednosnih pitanja, vaša organizacija vam možda ne dozvoljava da koristite bezbednosna pitanja za verifikaciju. Ako je to slučaj, moraćete da odaberete drugi metod ili da se obratite administratoru za dodatnu pomoć.

 • Administratorski nalozi ne mogu da koriste bezbednosna pitanja kao metod poništavanja lozinke. Ako ste prijavljeni kao nalog na nivou administratora, ne vidite ove opcije.

Da biste podesili bezbednosna pitanja

 1. Prijavite se na poslovni ili školski nalog, a zatim idite na stranicu Moj nalog.

  My Profile page, showing highlighted Security info links

 2. Izaberite stavku Bezbednosne informacije iz levog okna za navigaciju ili iz veze u bloku Bezbednosne informacije, a zatim izaberite stavku Dodaj metod sastranice Bezbednosne informacije.

  Stranica "Bezbednosne informacije" sa istaknutom opcijom "Dodaj metod"

 3. Na stranici Dodavanje metoda izaberite stavku Bezbednosna pitanja sa padajuće liste, a zatim izaberite stavku Dodaj.

  Polje "Dodaj metod" sa izabranim bezbednosnim pitanjima

 4. Na stranici Bezbednosna pitanja odaberite i odgovorite na bezbednosna pitanja, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

  Dodavanje broja telefona i izbor telefonskih poziva

Bezbednosne informacije se ažuriraju i možete da koristite bezbednosna pitanja da biste potvrdili identitet kada koristite poništavanje lozinke.

Brisanje bezbednosnih pitanja iz metoda bezbednosnih informacija

Ako više ne želite da koristite bezbednosna pitanja kao metod bezbednosnih informacija, možete ih ukloniti sa stranice Bezbednosne informacije.

Važno: Ako greškom izbrišete bezbednosna pitanja, ne postoji način da ga opozovete. Moraćete ponovo da dodate metod prateći korake u odeljku Podešavanje bezbednosnih pitanja u ovom članku.

 1. Na stranici Bezbednosne informacije izaberite vezu Izbriši pored opcije Bezbednosna pitanja.

  Veza za brisanje metoda telefona iz bezbednosnih informacija

 2. Kliknite na dugme Da u polju za potvrdu da biste izbrisali bezbednosna pitanja. Kada se bezbednosna pitanja izbrišu, metod se uklanja iz bezbednosnih informacija i nestaje sa stranice "Bezbednosne informacije".

  Napomena: Ako neke od ovih opcija nedostaju, to je verovatno zbog toga što vaša organizacija ne dozvoljava te metode. Ako je to slučaj, moraćete da odaberete dostupan metod ili da se obratite administratoru za dodatnu pomoć.

Sledeći koraci

 • Poništite lozinku ako ste je izgubili ili zaboravili, na portalu za poništavanje lozinke ili pratite korake u članku Poništavanje lozinke za posao ili školu.

 • Pronađite savete za rešavanje problema i pomoć za probleme sa prijavljivanjem u članku Nije moguće prijaviti se na Microsoft nalog.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×