Srodne teme
×

Možete da pratite ove korake da biste dodali metod za poništavanje lozinke. Kada ovo prvi put podesite, možete da se vratite na stranicu Bezbednosne informacije da biste dodali, ažurirali ili izbrisali bezbednosne informacije.

Ako se ono što vidite na ekranu ne podudara sa ono što je obuhvaćeno ovim člankom, to znači da vaš administrator još uvek nije uključio ovo iskustvo. Dok se ovo iskustvo ne uključi, morate da pratite uputstva i informacije iz menije Podešavanje naloga za verifikaciju u dva koraka.

Napomena: Ako ne vidite opciju "Bezbednosna pitanja", vaša organizacija vam ne dozvoljava da koristite ovu opciju za metod za poništavanje lozinke. U tom slučaju, trebalo bi da odaberete drugi metod ili da se obratite slu služe za pomoć organizacije za dodatnu pomoć.

Potvrda identiteta za verifikaciju bezbednosti naspram poništavanja lozinke

Metode bezbednosnih informacija koriste se za verifikaciju dva faktora bezbednosti i za poništavanje lozinke. Međutim, ne mogu svi metodi da se koriste za oba.

Metod

Koristi se za

Authenticator"

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Tekstualne poruke

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Telefon poziva

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Bezbednosni ključ

Verifikacija sa dva faktora i poništavanje lozinke potvrda identiteta.

Nalog e-pošte

Samo poništavanje potvrde identiteta lozinkom. Morate da odaberete drugi metod za verifikaciju sa dva faktora.

Bezbednosna pitanja

Samo poništavanje potvrde identiteta lozinkom. Morate da odaberete drugi metod za verifikaciju sa dva faktora.

Podešavanje bezbednosnih pitanja sa stranice "Bezbednosne informacije"

U zavisnosti od postavki organizacije, možda ćete moći da odaberete i odgovorite na nekoliko bezbednosnih pitanja kao jedan od metoda za bezbednosne informacije. Administrator postavlja broj bezbednosnih pitanja koja morate da odaberete i odgovorite.

Ako koristite bezbednosna pitanja, preporučujemo da ih koristite u vezi sa drugim metodom. Bezbednosna pitanja mogu biti manje bezbedna od drugih metoda jer neki ljudi možda znaju odgovore na vaša pitanja.

Napomene: 

 • Bezbednosna pitanja se čuvaju privatno i bezbedno na objektu korisnika u direktorijumu i možete da odgovorite samo vi tokom registracije. Administrator ne može da čita ili menja pitanja ili odgovore.

 • Ako ne vidite opciju "Bezbednosna pitanja", moguće je da vam vaša organizacija ne dozvoljava da koristite bezbednosna pitanja za verifikaciju. Ako je to slučaj, morate da odaberete drugi metod ili da se obratite administratoru za dodatnu pomoć.

 • Administratorskim nalozima nije dozvoljeno da koriste bezbednosna pitanja kao metod za poništavanje lozinke. Ako ste prijavljeni kao nalog na nivou bezbednosti, ne vidite ove opcije.

Podešavanje bezbednosnih pitanja

 1. Prijavite se na poslovni ili školski nalog, a zatim idite na stranicu Moj nalog.

  My Profile page, showing highlighted Security info links

 2. Izaberite stavku Bezbednosne informacije iz levog okna za navigaciju ili iz veze u bloku Bezbednosne informacije, a zatim izaberite stavku Dodaj metod sastranice Bezbednosne informacije.

  Stranica "Bezbednosne informacije" sa istaknutom opcijom "Dodaj metod"

 3. Na stranici Dodavanje metoda izaberite stavku Bezbednosna pitanja sa padajuće liste, a zatim izaberite stavku Dodaj.

  Add method box, with security questions selected

 4. Na stranici Bezbednosna pitanja odaberite i odgovorite na bezbednosna pitanja, a zatim izaberite sačuvaj.

  Dodajte broj telefona i odaberite telefonske pozive

Bezbednosne informacije se ažuriraju i možete da koristite bezbednosna pitanja da biste potvrdili identitet kada koristite poništavanje lozinke.

Brisanje bezbednosnih pitanja iz metoda bezbednosnih informacija

Ako više ne želite da koristite bezbednosna pitanja kao metod za bezbednosne informacije, možete da ih uklonite sa stranice "Bezbednosne informacije".

Važno: Ako greškom izbrišete bezbednosna pitanja, ne postoji način da ga opozovete. Metod ćete morati ponovo da dodate prateći korake u odeljku Podešavanje bezbednosnih pitanja u ovom članku.

 1. Na stranici Bezbednosne informacije izaberite vezu Izbriši pored opcije Bezbednosna pitanja.

  Veza ka brisanju telefonskog metoda iz bezbednosnih informacija

 2. U okviru za potvrdu kliknite na dugme Da da biste izbrisali bezbednosna pitanja. Nakon brisanja bezbednosnih pitanja, metod se uklanja iz bezbednosnih informacija i nestaje sa stranice "Bezbednosne informacije".

  Napomena: Ako neke od ovih opcija nedostaju, to je verovatno zato što vaša organizacija ne dozvoljava te metode. Ako je to slučaj, morate da odaberete dostupan metod ili da se obratite administratoru za dodatnu pomoć.

Sledeći koraci

 • Poništite lozinku ako ste je izgubili ili zaboravili, na portalu za poništavanje lozinke ili sledite korake u članku Poništavanje lozinke za posao ili školu.

 • Potražite savete za rešavanje problema i pomoć za probleme sa prijavljivanjem u članku Nije moguće prijaviti se na Microsoft nalog.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×