Kako da nadogradim Office?

Opcije nadogradnje sistema Office razlikuju se u zavisnosti od tipa Office proizvoda koji trenutno imate.

Ako trenutna verzija nije pretplaćeni proizvod, pogledajte ispod. Ako imate pretplatu, izaberite karticu Microsoft 365 ispod.

Savet: Niste sigurni koju verziju trenutno koristite? Pročitajte članak Koju verziju sistema Office koristim?

Ako je trenutna verzija sistema Office jednokratna verzija sistema Office kao što je Office Home & student ili Office Home & Business, morate da kupite najnoviju verziju. Možete da odaberete da kupiteMicrosoft 365 pretplatu ili najnoviju verziju za jednokratnu nabavku.

Kada budete spremni da instalirate novi proizvod, pogledajte odeljak ispod, spremna sam da instaliram Office i pratim preporuke nadogradnje.

Kako da kupim najnoviju verziju?

Kupovina pretplate
naMicrosoft 365Microsoft 365 kupovine je vaša najbolja opcija. Uvek ćete imati najnovije funkcije, bezbednosne ispravke i druga poboljšanja. Dobijate i Office funkcije povezane sa oblakom uz koje možete maksimalno da uvećate produktivnost na svim uređajima, uključujući 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive, dodatne funkcije za Office aplikacije za mobilne uređaje, Skype minute, opciju instalacije sistema Office na svim uređajima i pristup podršci. Odaberite stavku između Microsoft 365 Personal (za jednu osobu) ili Microsoft 365 Family (koju možete deliti sa porodicom).

Kupovina verzije sistema Office 2019
jednokratna kupovina Nabavite najnoviju verziju sistema Office kao što je Office Home & student 2019 ili Office Home & Business 2019.

Možete da instalirate samo ove verzije sistema Office na jednom uređaju. Imaćete bezbednosne ispravke i ispravke tokom podržanog perioda, ali nećete primati nove funkcije ili bilo koju drugu Microsoft 365 korist.

U sledećem odeljku pogledajte listu preporuka za nadogradnju.

Imam najnoviju verziju i spremna je za instalaciju

Pre nego što instalirate najnoviju verziju sistema Office, prvo pročitajte sledeće preporuke.

Preporuke za nadogradnju

  • Proverite da li računar ispunjava sistemske zahteve za najnoviju verziju sistema Office.

  • U većini slučajeva kada pokrenete instalacioni program za Microsoft Office na računaru sa prethodnom verzijom sistema Office, starija verzija se uklanja. Međutim, ima slučajeva kada je neophodna deinstalacija, na primer ako tokom instalacije naiđete na greške ili probleme.

    Ako deinstalirate Office pre instaliranja nove verzije, Office datoteke se ne brišu, ali ako vaša verzija sistema Office sadrži Outlook, možda bi trebalo da napravite rezervnu kopiju Outlook datoteka sa podacima. Pogledajte članak Pronalaženje i prenos Outlook datoteka sa podacima sa jednog računara na drugi.

Za PC   

Preporučujemo da na računaru koristite samo jednu verziju sistema Office, ali ako vam je potrebno da koristite dve verzije sistema Office naporedo, pogledajte koje su međusobno kompatibilne u članku Instaliranje i korišćenje različitih verzija sistema Office na istom računaru.

Za Mac   

Možda ćete morati da uklonite starije Office licence posle instalacije najnovije verzije sistema Office na Mac računaru, čak i ako prvo deinstalirate stariju verziju. Pogledajte članak Kako da uklonite datoteke licence za Office na Mac računaru.

Spremno za instalaciju

Kada budete spremni da instalirate najnoviju verziju (verziju sistema Office sa pretplatom ili bez nje), pratite korake u članku Preuzimanje i instaliranje ili ponovno instaliranje sistema Office na PC ili Mac računaru.

Kada se instalacija završi, nova verzija sistema Office bi trebalo da se ažurira automatski ili ćete dobiti obaveštenje da je ispravka spremna za primenu. (Imate i mogućnost da ručno proverite da li postoje ispravke i primenite ih.)

Microsoft 365 za kuću

Ako imate Microsoft 365 Family ili Microsoft 365 Personal pretplatu, već imate najnoviju verziju sistema Office bez dodatnih troškova i trebalo bi da već dobijete najnovije funkcije u Office aplikacijama. Pogledajte Šta je novo u usluzi Microsoft 365 da biste saznali više o najnovijim funkcijama.

Ako ne vidite neke od tih funkcija, možda još niste dobili najnovije ispravke. U zavisnosti od operativnog sistema koji koristite, proverite da li postoje ispravke za Office za PC ili ispravke za Office za Mac.

Da biste se prebacili između pretplata, kao što je prebacivanje sa Microsoft 365 Personal na Microsoft 365 Family, pogledajte članak Prebacivanje na drugu Microsoft 365 pretplatu.

pretplata naMicrosoft 365 za preduzeća

Ako je vaša Microsoft 365 za preduzeća pretplata povezana sa poslovnim ili školskim nalogom e-pošte (licencu za korišćenje ovih verzija sistema Office obično dobijate posredstvom vašeg posla ili škole), imate najnoviju verziju sistema Office, pod uslovom da možete da ga redovno ažurirate. U zavisnosti od operativnog sistema koji koristite, proverite da li postoje ispravke za Office za PC ili ispravke za Office za Mac.

Ako u aplikaciji ne vidite neke od novijih funkcija, možda još niste dobili ispravku ili vam Microsoft 365 administrator ograničava Office ispravke koje dobijate dok ne dobije priliku da testira te funkcije sa drugim programima koje vaša organizacija koristi. Saznajte više o tome kako se prikazuju ispravke u sistemu Office kada dobijam najnovije funkcije u programu Microsoft 365.

Samo za Microsoft 365 administratori   Ako korisnici u vašoj organizaciji i dalje koriste stariju verziju Office aplikacija za stone računare, saznajte kako da korisnicima nadogradite Office klijent na najnoviju verziju.

Važno: 2020 za Windows 7 je istekao 14. Ako ste instalirali Microsoft 365 na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 7, nakon ovog datuma nećete primati ispravke za Office aplikacije. Saznajte više o tome šta to znači za vas u operativnom sistemu Windows 7 sa krajnjim podrškom i sistemom Office.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×