Možete da kreirate i delite liste koje vam pomažu da pratite probleme, resurse, rutinu, kontakte, zalihe i još mnogo toga. Počnite od aplikacije Microsoft lists, Microsoft Teams ili SharePoint u programu Microsoft 365 pomoću predloška, Excel datoteke ili iz početka.

Pregledač ne podržava video zapis.

U ovom članku se govori o korišćenju predložaka Microsoft liste koji su uključeni u Microsoft 365. Više informacija o predlošcima liste potražite u temi Predlošci liste u Microsoft 365.

 1. Izaberite stavku + Nova lista da biste otvorili odabir liste. 

  U SharePoint izaberite stavku +Nova > listu

 2. Izaberite predložak koji želite, a zatim izaberite stavku Koristi predložak.  (Ovaj primer prikazuje predložak za praćenje problema.)

  Ako ne vidite predložak koji želite, izaberite dugme Nazad da biste se vratili na odabir liste. Detalje o dostupnim predlošcima možete da informacija o predlošcima liste.   List template picker

 3. Unesite ime liste, (opcionalni) opis, izaberite (opcionalnu) boju, ikonu, lokaciju na koju želite da sačuvate, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.             
  Detalji liste

  Napomene: 

  • Kada prvi put koristite predložak, možete da koristite ime predloška kao ime liste. Posle toga morate da ažurirate ime na nešto jedinstveno.

  • Liste koje sačuvate u vašoj listi čuvaju se u vašem ličnom skladištu. Odatle možete da ih delite sa drugim osobama, ali ne možete lako da ih premestite na postojeću lokaciju. 

 4. Kada napravite novu listu, na komandnoj traci izaberite stavku + Novo. To otvara obrazac Nova stavka za predložak koji ste izabrali.   Dodaj na listu

 5. Dovršite vrednosti kolona za obrazac Nova stavka, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. 

  New item form

Napomena: Kolone liste sa navedenom oznakom (*) su obavezne, tako da ne možete da ih ostavite prazne.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×