Promena redosleda kolona na listi ili u biblioteci

Promena redosleda kolona na listi ili u biblioteci

Možete da promenite redosled po kojem se kolone pojavljuju na listi ili u prikazu biblioteke.

Možete da dodate ili izbrišete kolone na listi ili u biblioteci (ili da ih prikažete i sakrijete po potrebi), promenite postavke za kolonu, kreirate ili izbrišete listu sa stranice ili lokacije u SharePoint ili kreirate biblioteku dokumenata u sistemu SharePoint. Više informacija o upravljanju listama ili bibliotekama sa mnogo stavki potražite u članku Upravljanje velikim listama i bibliotekama u sistemu SharePoint.

Promena redosleda prikaza kolona

 1. Idite u biblioteku ili listu za koju želite da promenite kolone.

  Ako se ime liste ili biblioteke ne pojavljuje na stranici, izaberite stavku postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , izaberite stavku Sadržaj sajta, a zatim izaberite ime liste ili biblioteke.

 2. Izaberite zaglavlje kolone koju želite da premestite, a zatim ga prevucite na odgovarajuće mesto. Ponavljajte po potrebi.

  Biblioteka dokumenata u programu savremeni SharePoint online koja prikazuje kolonu koja se vuиe iz jednog položaja na drugu

(Možete i da izaberete Ikona "ševron" za razvijanje detalja. strelica nadole na vrhu bilo koje kolone, a zatim izaberite postavke kolone > Premeštanje nalevo (ili Premeštanje nadesno) po potrebi.)

Promena redosleda pojavljivanja kolona u klasičnom sistemu SharePoint

 1. Ako lista ili biblioteka nije već otvorena, izaberite njeno ime na stranici ili na traci za brzo pokretanje.

  Ako se ime liste ili biblioteke ne pojavljuje na stranici, izaberite stavku postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , izaberite stavku Sadržaj sajta, a zatim izaberite ime liste ili biblioteke.

 2. Na traci izaberite karticu Lista ili Biblioteka .

 3. U grupi Upravljanje prikazima izaberite stavku Izmeni prikaz.

  Opcija "izmeni prikaz kartice" SharePoint online traka "
 4. Za ime kolone koje želite da promenite, kliknite na strelicu nadole u okviru Pozicija od levog u odeljku kolone na stranici izmena prikaza .

  Promena redosleda kolona biblioteke u dijalogu "izmena prikaza"
 5. Ponovite korake 4 da biste promenili redosled svih kolona koje želite, a zatim kliknite na dugme u redu da biste sačuvali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×