Dodavanje, uređivanje ili brisanje stavki liste

Dodavanje, uređivanje ili brisanje stavki liste

SharePoint lokacija može da ima mnoštvo stavki liste, kao što su kontakti, kalendari, najave i praćenje problema. Lista takođe može da uključi sledeće stavke: tekst, broj, izbor, valuta, datum i vreme, LOOKUP, da/ne i izračunate kolone. Informacije o pravljenjuSharePoint listama potražite u članku Kreiranje liste u sistemu SharePoint.

Možete i da priložite datoteke za stavku na listu da biste obezbedili dodatne detalje, na primer unakrsnu tabelu koja sadrži brojeve za podršku ili dokument koji sadrži informacije iz pozadine.

Napomena: Da biste dodali, uredili ili izbrisali stavke liste, morate da imate dozvole za uređivanje. Ako ne vidite nijednu opciju za dodavanje ili uređivanje stavki liste, obratite se SharePoint administratoru. Da biste izbrisali kompletnu listu, pogledajte članak Brisanje liste u sistemu SharePoint.

Dodavanje stavke na listu

Postoje dva načina za dodavanje stavke u prikaz liste u prikazu liste ili više stavki u prikazu "brzo Uređivanje".

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na koju želite da dodate stavku.

 2. Iznad liste izaberite povezivanje sa novom stavkom .

  Napomena: Lokacija može znatno da se izmeni u izgledu i navigaciji. Ako ne možete da pronađete neku opciju, na primer komandu, dugme ili vezu, obratite se administratoru.

 3. Unesite informacije za stavku liste.

  • Morate da unesete podatke u kolonu (polje) sa zvezdicom * pored nje.

  • Da biste priložili datoteku ili datoteke na stavku liste, na kartici Uređivanje , u grupi Radnje izaberite stavku Priloži datoteku, a zatim izaberite stavku Potraži da biste pronašli datoteku. Držite pritisnut taster SHIFT taster kada izaberete stavku datoteke da biste priložili više datoteka.

   Kartica "Uređivanje" na traci sa istaknutim Prilojetom datotekom.

   Izaberite stavku Otvori, a zatim kliknite na dugme u redu. Ako je komanda Priloži datoteka nedostupna, lista ne podržava priloge.

  • U zavisnosti od liste, dodatne komande mogu biti dostupne na kartici prilagođene komande na traci.

 4. Izaberite stavku Sačuvaj.

Dodavanje više stavki u prikazu "brzo Uređivanje"

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na koju želite da dodate stavku.

 2. Na vrhu liste izaberite stavku Uredi. To je isto kao kada izaberete komandu " brzo uređivanje " na kartici " Lista ".

  Dodavanje stavke stavki umetnutoj u listu

  Da biste se prebacili iz prikaza liste u prikaz brzog uređivanja sa trake, izaberite komande Prikaz i brzo uređivanje na kartici Lista .

 3. Unesite informacije za stavku liste.

  Kolone koje zahtevaju informacije, pojavljuje se dijalog o grešci ako ništa ne unosite.

  Važno: Ne možete da priložite datoteku na više stavki liste prilikom uređivanja u prikazu "brzo Uređivanje". Međutim, i dalje možete da priložite datoteku pojedinačnim stavkama liste u prikazu "brzo Uređivanje". Slijedite korake u okviru dodavanja priloga u postojeću stavku , ali izaberite elipsa (...) na traci za brzo uređivanje pored svake stavke.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kada završite sa unosom informacija, izaberite stavku Zaustavi uređivanje ove liste.

  • Da biste izbrisali stavku, izaberite tri tačke ... pored stavke, a zatim izaberite stavku Izbriši stavku u padajućoj listi.

Uredite jednu ili više stavki i dodajte priloge

Kao i sa dodavanjem stavki, postoje dva načina za uređivanje stavke na listi. Možete da uredite stavku u prikazu liste, što je podrazumevani metod ili da uredite više stavki u prikazu "brzo Uređivanje".

Uređivanje stavke

Uređivanje jedne stavke u prikazu liste

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na koju želite da uredite stavku.

 2. Izaberite ime ili naslov liste.

 3. Izaberite tri tačke (...) pored stavke koju želite da uredite, a zatim izaberite stavku Uređivanje stavke u padajućoj listi.

 4. U stavci liste uredite informacije.

 5. Izaberite stavku Sačuvaj.

Uređivanje više stavki u prikazu "brzo Uređivanje"

 1. Idite na sajt koji sadrži listu kojoj želite da dodate stavku.

 2. Na vrhu liste izaberite stavku Uredi da biste uneli prikaz brzog uređivanja.

  Dodavanje stavke stavki umetnutoj u listu

  Možete i da izaberete karticu Lista , a zatim izaberete stavku brzo uređivanje. Sa trake, da biste se prebacili sa prikaza liste u prikaz "brzi Uređivanje", na kartici Lista potvrdite izbor u komandama za Prikaz i brzo uređivanje .

 3. Uredite informacije o stavkama kao što biste u unakrsnoj tabeli.

  Važno: Ne možete da priložite datoteku na više stavki liste prilikom uređivanja u prikazu "brzo Uređivanje". Međutim, i dalje možete da priložite datoteku pojedinačnim stavkama liste u prikazu "brzo Uređivanje". Slijedite korake u okviru dodavanja priloga u postojeću stavku , ali izaberite elipsa (...) na traci za brzo uređivanje pored svake stavke.

 4. Kada završite sa uređivanjem informacija, izaberite stavku Zaustavi uređivanje ove liste.

Dodavanje priloga u postojeću stavku

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na koju želite da uredite stavku.

 2. Izaberite ime ili naslov liste.

 3. Izaberite tri tačke (...) pored stavke koju želite da uredite i u padajućem meniju izaberite stavku Uredi stavku. Ako ste u prikazu brzog uređivanja, izaberite elipsa (...) pored stavke.

 4. U grupi Radnje izaberite stavku Uredi, izaberite stavku Priloži datotekui da biste pronašli datoteku, izaberite stavku Potraži.

  Kartica "Uređivanje" na traci sa istaknutim Prilojetom datotekom.

  Izaberite stavku Otvori, a zatim izaberite stavku Sačuvaj ili u redu. Ako je komanda Priloži datoteka nedostupna, lista ne podržava priloge. Obratite se SharePoint administratoru ili menadžeru.

 5. Da biste izbrisali prilog iz stavke liste, izaberite stavku Uredi stavku. U odeljku Prilozi na obrascu pored priloga koji želite da uklonite izaberite stavku Izbriši.

  Brisanje priloga

 6. Izaberite stavku Sačuvaj.

Brisanje nekih stavki sa liste

Oprez: Brisanje stavki može biti trajno i možda nećete moći da ih spasete. Razmislite o premeštanju ili arhiviranju stavki. U zavisnosti od toga kako je lokacija podešena, možda ćete moći da spasete stavke i njene sadržaje iz korpe za otpatke. Više informacija potražite u članku Vraćanje izbrisanih stavki u korpu za otpatke na sajtu.

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu na koju želite da izbrišete stavke.

 2. Izaberite naslov liste u kojoj želite da radite.

  Veb segment liste sa strelicom koja pokazuje na dugme naslov.

  Napomena: Lokacija može znatno da se izmeni u izgledu i navigaciji. Ako ne možete da pronađete opciju, kao što je komanda, dugme ili veza, obratite se administratoru ili menadžeru.

 3. Možete da izaberete neke stavke za brisanje odjednom. Potvrdite izbor u polju za potvrdu sa leve strane stavki koje želite da izbrišete, a iz odeljka Upravljanjestavkama izaberite stavku Izbriši stavku.

  Brisanje stavke

Dodavanje ili brisanje kolone sa liste

Da biste dodali kolone listama, pogledajte članak Kreiranje kolone na listi ili u biblioteci.

Da biste izbrisali kolone sa lista, pogledajte članak Brisanje kolone na listi ili u biblioteci.

Prikazi mogu da pokaћu razne kolone kako biste mogli da sakrijete kolone bez brisanja. Više informacija potražite u članku Kreiranje, promena ili brisanje prikaza liste ili biblioteke.

Ostavite komentar

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, javite nam šta je nejasno ili šta nedostaje. Budite što detaljniji i unesite svoju verziju sistema SharePoint, operativnog sistema i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da dodatno proverimo korake, ispravimo greške i ažuriramo ovaj članak.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×