Promena prikaza na veb lokaciji OneDrive

Promena prikaza na veb lokaciji OneDrive

Aplikacije produktivnosti, 1 TB OneDrive i napredna bezbednost.

Ostvarite 1 mesec besplatne pretplate

Datoteke na OneDrive veb lokaciji možete da prikažete na različite načine. Da biste olakšali pronalaženje datoteka, možete da pregledate, sortirate i promenite način na koji se stavke prikazuju. Takođe možete da prikažete detalje ili promenite jezik.

Napomena: Ove informacije su za OneDrive.com lokaciju. Informacije o aplikaciji za mobilne uređaje potražite u temi Korišćenje usluge OneDrive za Android ili Korišćenje usluge OneDrive za iOS.

Pregledanje stavki

Levo okno vam omogućava da filtrirate prikaz stavki u fascikli OneDrive.

 • Moje datoteke – Prikažite sve OneDrive i fascikle.

 • Nedavno – pogledajte koje Office dokumente ste nedavno otvarali, bez obzira na to da li ste ih izmenili ili ne.

 • Fotografije – Pogledajte sve fotografije u OneDrive raspoređene po datumu.

  • Da biste prikazali samo fotografije iz određene fascikle ili iz svih fascikli u ovom prikazu, kliknite na strelicu pored stavke Prikaži f starije osobe u gornjem desnom uglu, a zatim odaberite fasciklu ili odaberite stavku Sve fascikle.

  Napomena: Opcija Fotografije je dostupna samo ako ste prijavljeni na Kućni ili Lični OneDrive sa Microsoft nalogom. Nije dostupno u usluzi OneDrive za posao ili školu.

 • Deljeno – pogledajte stavke koje ste podelili sa drugim osobama i koje su druge osobe podelile sa vama.

 • Korpa za otpatke – Pogledajte stavke i fascikle koje ste izbrisali.

Opcije prikaza

Postoje četiri različite opcije prikaza. Izaberite OneDrive opcije prikaza na vebu na gornjoj traci sa menijima da biste prikazali opcije:

 • Select OneDrive opcije prikaza na vebu to display contents as a list

 • Izaberite OneDrive opcije prikaza na vebu biste prikazali sadržaj kao sažetu listu

 • Izaberite OneDrive opcije prikaza na vebu da biste prikazali velike slike

Napomene: 

 • Ikona Opcije prikaza menja se u zavisnosti od prikaza koji trenutno koristite i opcije koje vidite zavise od toga da li ste prijavljeni u aplikaciju OneDrive pomoću Microsoft naloga, ili poslovnog ili školskog naloga.)

 • OneDrive.com preglede slika mogu da prikažu samo ako je veličina slike manja od 100 MB (približno 12.000 x 8000 piksela).

Pročitajte više o tipovima datoteka podržanim za pregledanje datoteka u usluzi OneDrive.

Napomena: Da biste promenili veličinu fonta, idite u postavke pregledača i izaberite stavku Zumiranje da biste uvećali ili umanili. Više informacija potražite u članku Olakšajte korišćenje računara ili Mac prečica za pristupačnost – podrška za Apple.

Sortiranje stavki

Dokumenti su obično sortirani po imenu, a fotografije su obično sortirane po datumu kreiranja. Ali, možete da promenite način na koji se sortira u prikazu OneDrive opcije prikaza na vebu liste. Da biste se uverili da ste u prikazu liste, izaberite ga iz opcije Prikaz na gornjoj traci sa menijima. 

 • Izaberite zaglavlje kolone, a zatim izaberite redosled prikaza koji želite. (Na primer, izaberite zaglavlje Ime, a zatim izaberite od A do Z ili od Z do A.)

 • Druga opcija je da izaberete stavku Sortiraj da biste naveli redosled u koji se datoteke prikazuju, na primer po stavkama Ime, Izmenjeno ili Deljenje. Možete i da izaberete stavku Sortiraj > prerasporedi da biste prevučeni stavke u bilo koji redosled koji želite, a zatim sačuvate taj redosled.

  Napomene: 

  • Opcija Prerasporedi dostupna je samo ako ste prijavljeni na kućni ili lični OneDrive sa Microsoft nalogom. Nije dostupna u korporaciji Microsoft za posao ili školu.

  • Ako promenite sortiranje u usluzi OneDrive za posao ili školu. te promene neće biti sačuvane kada se odjavite. Da biste sačuvali opcije sortiranja u oneDrive kućnim ili ličnim nalozima, izaberite stavku Sačuvaj redosled sortiranja u meniju Sortiranje. 

Promena veličine kolona

Imena datoteka mogu da budu prilično duga, tako da možete da prilagodite širinu kolona dok su u OneDrive prikazu liste.

 1. Prešli mišem preko ivice zaglavlja kolone za kolonu koje želite da prilagodite (kao što je Ime).

 2. Kada se kursor promeni u strelicu u stranu, kliknite levim tasterom miša i prevucite ivicu kolone da biste prilagodili njenu širinu.

Prikaz detalja

Da biste prikazali više informacija o stavkama koje izaberete, izaberite stavku Informacije Informacije biste otvorili okno Detalji. Okno Detalji prikazuje informacije o deljenju i još mnogo toga. Kada su fotografije u toku, možete da vidite informacije kao što su korišćena kamera i postavke kamere. Za fotografije snimljene na telefonu, možda ćete videti informacije o lokaciji. A za neke fotografije, možda ćete čak i videti tekst koji je izdvojen iz fotografije.

Promena jezika

Ako ste prijavljeni sa Microsoft nalogom, da biste prikazali OneDrive lokaciji na drugom jeziku:

 1. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite jezik koji je trenutno prikazan.

 2. Odaberite jezik, pritisnite taster Selecti pratite odzive.

Napomena: Na OneDrive za posao ili školu, vaš jezik je podešen za jezik, Microsoft 365 za OneDrive pojedinačno. Više informacija potražite u temi Promena jezika prikaza i vremenske zone u office 365 for Business.

Klasični i novi prikaz u usluzi OneDrive za posao ili školu

OneDrive za posao ili školu ima dva prikaza: klasični i novi. Ako u donjem levom vremenu vidite stavku Vrati se na klasični prikaz, onda ste u novom prikazu i možete da kliknete na dugme Vrati se na klasični prikaz da biste prešli na klasični prikaz. Da biste se vratili na novi prikaz, izaberite pokretanje aplikacija u gornjem levom gonu, a zatim izaberite stavku OneDrive.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona "Podrška e-poštom"

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×