Promena prikaza na veb lokaciji OneDrive

Datoteke na veb OneDrive možete prikazati na različite načine. Da biste olakšali pronalaženje datoteka, možete da pregledate, sortirate i promenite način na koji se stavke prikazuju. Takođe možete da prikažete detalje ili promenite jezik.

Napomena: Ove informacije su za veb OneDrive.com. Informacije o aplikaciji za mobilne uređaje potražite u OneDrive Korišćenje aplikacije za Androidili Korišćenje aplikacije OneDrive za iOS.

Pregledanje stavki

Levo okno vam omogućava da filtrirate prikaz stavki u fascikli OneDrive.

 • Moje datoteke – Prikažite sve OneDrive i fascikle.

 • Nedavno – pogledajte koje Kancelarija ste nedavno otvarali, bez obzira na to da li ste ih izmenili ili ne.

 • Fotografije – Pogledajte sve fotografije u OneDrive raspoređene po datumu.

  • Da biste prikazali samo fotografije iz određene fascikle ili iz svih fascikli u ovom prikazu, kliknite na strelicu pored stavke Prikaži f starije osobe u gornjem desnom uglu, a zatim odaberite fasciklu ili odaberite stavku Sve fascikle.

  Napomena: Opcija Fotografije je dostupna samo ako ste prijavljeni na kućnu ili OneDrive sa Microsoft nalogom. Nije dostupna u programu OneDrive za posao ili školu.

 • Deljeno – pogledajte stavke koje ste podelili sa drugim osobama i koje su druge osobe podelile sa vama.

 • Korpa za otpatke – Pogledajte stavke i fascikle koje ste izbrisali.

Opcije prikaza

Postoje tri različite opcije prikaza. Izaberite OneDrive web viewing options na gornjoj traci sa menijima da biste prikazali opcije:

 • Select OneDrive web viewing options to display contents as a list

 • Izaberite OneDrive web viewing options biste prikazali sadržaj kao sažetu listu

 • Select OneDrive web viewing options to show image thumbnails and previews as tiles

Napomene: 

 • Ikona Opcije prikaza menja se u zavisnosti od prikaza koji trenutno koristite i opcije koje vidite zavise od toga da li ste prijavljeni u aplikaciju OneDrive pomoću Microsoft naloga, ili poslovnog ili školskog naloga.)

 • OneDrive.com može da pokaže preglede slika samo ako je veličina slike manja od 100 MB (približno 12.000 x 8000 piksela).

Pročitajte više o tipovima datoteka podržanim za pregledanje datoteka u programu OneDrive.

Napomena: Da biste promenili veličinu fonta, idite u postavke pregledača i izaberite stavku Zumiranje da biste uvećali ili umanili. Više informacija potražite u članku Olakšajte korišćenje računara ili Mac prečica za pristupačnost – podrška za Apple.

Sortiranje stavki

Dokumenti su obično sortirani po imenu, a fotografije su obično sortirane po datumu kreiranja. Ali, možete da promenite način na koji se sortira u prikazu OneDrive web viewing options liste. Da biste se uverili da ste u prikazu liste, izaberite ga iz opcije Prikaz na gornjoj traci sa menijima. 

 • Izaberite zaglavlje kolone, a zatim izaberite redosled prikaza koji želite. (Na primer, izaberite zaglavlje Ime, a zatim izaberite od A do Z ili od Z do A.)

 • Druga opcija je da izaberete stavku Sortiraj da biste naveli redosled u koji se datoteke prikazuju, na primer po stavkama Ime, Izmenjeno ili Deljenje. Možete i da izaberete stavku Sortiraj > prerasporedi da biste prevučeni stavke u bilo koji redosled koji želite, a zatim sačuvate taj redosled.

  Napomene: 

  • Opcija Prerasporedi dostupna je samo ako ste prijavljeni na kućni ili lični nalog OneDrive sa Microsoft nalogom. Nije dostupna u korporaciji Microsoft za posao ili školu.

  • Ako promenite sortiranje u OneDrive za posao ili školu. te promene neće biti sačuvane kada se odjavite. Da biste sačuvali opcije sortiranja u OneDrive ili ličnim nalozima, izaberite stavku Sačuvaj redosled sortiranja u meniju Sortiranje. 

Promena veličine kolona

Imena datoteka mogu da budu prilično duga, tako da možete da prilagodite širinu kolona dok su u OneDrive prikazu liste.

 1. Prešli mišem preko ivice zaglavlja kolone za kolonu koje želite da prilagodite (kao što je Ime).

 2. Kada se kursor promeni u strelicu u stranu, kliknite levim tasterom miša i prevucite ivicu kolone da biste prilagodili njenu širinu.

Prikaz detalja

Da biste prikazali više informacija o stavkama koje izaberete, izaberite stavku Informacije Informacije biste otvorili okno Detalji. Okno Detalji prikazuje informacije o deljenju i još mnogo toga. Kada su fotografije u toku, možete da vidite informacije kao što su korišćena kamera i postavke kamere. Za fotografije snimljene na telefonu, možda ćete videti informacije o lokaciji. A za neke fotografije, možda ćete čak i videti tekst koji je izdvojen iz fotografije.

Promena jezika

Ako ste prijavljeni sa Microsoft nalogom, da biste prikazali OneDrive lokaciji na drugom jeziku:

 1. Izaberite Postavke na vrhu stranice, a zatim izaberite jezik koji je trenutno prikazan.

 2. Odaberite jezik, pritisnite taster Selecti pratite odzive.

Napomena: Na OneDrive za posao ili školu, vaš jezik je podešen na Microsoft 365, a ne za OneDrive pojedinačno. Više informacija potražite u temi Promena jezika prikaza i vremenske zone u programu Office 365 za preduzeća.

Klasični i novi prikaz u OneDrive za posao ili školu

OneDrive za posao ili školu ima dva prikaza: klasični i novi. Ako u donjem levom vremenu vidite stavku Vrati se na klasični prikaz, onda ste u novom prikazu i možete da kliknete na dugme Vrati se na klasični prikaz da biste prešli na klasični prikaz. Da biste se vratili na novi prikaz, izaberite pokretanje aplikacija u gornjem levom redu, a zatim izaberite stavku OneDrive.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×