Jeśli masz już aktywne połączenie, w dowolnym momencie możesz odebrać lub rozpocząć nowe połączenie . Zawiesimy Twoje bieżące połączenie i od razu przejdziemy do nowej konwersacji.
Gdy połączenie zostanie zawieszone, wszyscy uczestnicy otrzymają powiadomienie i nie będą Cię widzieć ani słyszeć. Zawieszone połączenia będą wyświetlane po lewej stronie okna rozmowy. Aby dowiedzieć się więcej, zobacz Zawieszanie połączenia.