Sadržaj
×
Microsoft Store i pomoć za naplatu

Ako ne možete da pronađete aplikaciju ili ste je pronašli, ali ne možete da je instalirate, evo nekih razloga zašto je ne biste videli:

 • Aplikacija nije dostupna u vašoj zemlji ili regionu. Nisu sve aplikacije dostupne širom sveta. Aplikacija dostupna u Francuskoj možda neće biti dostupna u Nemačkoj. Ako ste kupili aplikaciju u jednoj zemlji ili regionu, a zatim se premestili u drugu, aplikacije koje ste možda nestali.

 • Postavke Microsoft porodice možda skrivaju aplikacije. Roditelji mogu da koriste postavke porodice kako bi se uverili da dete ne može da prikaže ili instalira aplikacije neprikladne za njihov uzrast. Saznajte više o porodičnoj bezbednosti

 • Aplikacija više nije dostupna. Kada se aplikacija ukloni iz aplikacije Microsoft Store, potrebno je malo vremena da se ukloni stranica sa opisom aplikacije. Pored toga, neke aplikacije i igre nisu dostupne u programu Microsoft Store, ali se mogu preuzeti direktno sa sajta izdavača.

 • Aplikacija nije kompatibilna sa vašim uređajem. Microsoft Store automatski sakriva ili blokira dugme za kupovinu u aplikacijama koje nisu kompatibilne sa vašim uređajem. Možda ćete videti aplikaciju iz aplikacije Microsoft Store dostupnu na vašem računaru, ali ne i na drugom računaru ili Xbox uređaju.

 • Računar je nedavno ažuriran, ali nije ponovo pokrenut. Ako su ispravke Windows nedavno instalirane, potrebno je da ponovo pokrenete računar da biste mogli da instalirate aplikacije iz usluge Microsoft Store.

 • Računar nije ovlašćen za korišćenje Microsoft Store aplikacija. Potrebno je da se prijavite u aplikaciju sa Microsoft nalogom. Da biste proverili da li je računar ovlašćen, pogledajte upravljanje uređajima za Microsoft Store.

Uspostavite početne vrednosti Microsoft Store aplikacije

Evo kako: 

 1. Pritisnite taster sa Windows logotipom + R da biste otvorili dijalog Pokretanje.

 2. Unesite wsreset.exe i izaberite U redu.

 3. Otvara se prazan prozor komandne linije i prozor će se zatvoriti posle oko deset sekundi, a Microsoft Store će se automatski otvoriti.

Microsoft Store se ne preuzimaju uz grešku: 0x80070005

Iako je ovaj poznat problem rešen u Windows 10 verziji 20H1 (maj 2020.), možda ćete morati da preduzmete sledeće korake ako i dalje imate ovu grešku:

 1. Ažurirajte Windows na Windows 10 verziju 20H1 (maj 2020.) ili noviju verziju.

 2. Izbrišite datoteke naloga u sledećoj fascikli: %systemdrive%\Users\<user>\AppData\Local\Packages\Microsoft.AAD.BrokerPlugin_cw5n1h2txyewy\AC\TokenBroker\Accounts.

 3. Napravite rezervnu kopiju od %systemdrive%\Users\<user>\AppData\Local\Packages\Microsoft.AAD.BrokerPlugin_cw5n1h2txyewy\Postavke\settings.dat, a zatim je izbrišite.

 4. Odjavite se sa uređaja, a zatim se ponovo prijavite.

Srodne veze

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×