Zašto ne mogu da pronađem aplikaciju u Windows prodavnici ili da je instaliram?

Ne možete da pronađete aplikaciju o kojoj vam je pričao neki prijatelj ili član porodice. Ili ste je pronašli na svom Windows 10 laptopu, ali ne i na svom Windows 10 Mobile uređaju. Ili ste je pronašli, ali ne možete da je instalirate. Šta nije u redu? Evo nekih mogućih razloga:

  • Aplikacija nije dostupna u vašoj zemlji ili regionu. Nisu sve aplikacije dostupne širom sveta. Tako aplikacija koju je vaš prijatelj video u Francuskoj možda nije dostupna u Nemačkoj. Ako ste kupili aplikaciju u jednoj zemlji ili regionu, a onda ste se preselili u drugu zemlju ili region, aplikacije koje ste imali će možda nestati.
  • Postavke programa „Porodična bezbednost“ možda skrivaju aplikacije. Roditelji mogu da koriste postavke programa „Porodična bezbednost“ da bi bili sigurni da njihova deca ne mogu da prikažu, niti da instaliraju aplikacije koje nisu prikladne za njihov uzrast.
  • Aplikacija nije više dostupna. Ponekad se neka aplikacija ukloni iz Windows prodavnice, ali je potrebno malo više vremena da se sa veba ukloni i stranica sa opisom aplikacije.
  • Aplikacija nije kompatibilna sa vašim uređajem. Windows prodavnica automatski sakriva ili blokira dugme „Kupi“ kod aplikacija koje nisu kompatibilne sa vašim uređajem. Možda ćete videti da je neka aplikacija iz Windows prodavnice dostupna na jednom vašem računaru, ali ne i na nekom drugom računaru, ili na Xbox konzoli.
  • Računar je nedavno ažuriran, ali nije ponovo pokrenut. Ako su ispravke za Windows nedavno instalirane, moraćete da ponovo pokrenete računar da biste mogli da instalirate aplikacije iz Windows prodavnice.

Ako ste proverili sve navedene moguće razloge, a i dalje ne možete da pronađete ili instalirate aplikacije, možete da pokušate da obrišete keš memoriju za Windows prodavnicu.

Svojstva

ID članka: 13765 - Poslednji pregled: 22.06.2016. - Verzija: 1

Povratne informacije