Sadržaj
×

Ako imate naloge koji nisu Microsoft nalozi, na primer za Google, Facebook ili GitHub, možete da ih dodate u aplikaciju Microsoft Authenticator za verifikaciju u dva koraka. Aplikacija Microsoft Authenticator radi sa svim aplikacijama koje koriste verifikaciju u dva koraka i bilo kom nalogu koji podržava standarde jednovremene lozinke zasnovane na vremenu (TOTP).

Važno: Da biste mogli da dodate nalog, morate da preuzmete i instalirate aplikaciju Microsoft Authenticator nalog. Ako to još niste uradili, pratite korake u člankuPreuzimanje i instaliranje aplikacije.

Dodavanje ličnih naloga

Za sve lične naloge obično morate da:

 • Prijavite se na nalog, a zatim uključite verifikaciju u dva koraka pomoću uređaja ili računara.

 • Dodajte nalog u aplikaciju Microsoft Authenticator". Možda će vam biti zatraženo da skenirate QR kôd u sklopu ovog procesa.

Ako je ovo prvi put da po podešavanjete aplikaciju Microsoft Authenticator, možete dobiti obaveštenje koje vas pita da li želite da dozvolite aplikaciji da pristupi kameri (iOS) ili da dozvolite aplikaciji da snima slike i video zapise (Android). Dozvolite aplikaciji da koristi kameru kako biste mogli da snimite QR kôd u jednom koraku. Ako ne dozvolite kameru, i dalje možete ručno da dodate kôd kao što je opisano u članku Ručno dodavanje naloga u aplikaciju.

U ovom članku obezbeđujemo proces za Vaše Facebook, Google, GitHub i Amazon naloge, ali ovaj proces je isti za druge aplikacije, kao što su Instagram i Adobe.

Dodavanje Google naloga

Dodajte Google nalog tako što ćete dodati verifikaciju u dva koraka, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka

 1. Na računaru idite na stranicu za verifikaciju u dva korakana Google nalogu , izaberite stavku Prvi koraci, a zatim potvrdite identitet.

 2. Pratite korake na stranici da biste uključili verifikaciju u dva koraka za lični Google nalog.

Dodavanje Google naloga u aplikaciju

 1. Na stranici bezbednosti Google naloga idite na odeljak Dodavanje još koraka da biste potvrdili da ste to vi, odaberite odeljak Podešavanje iz Authenticator aplikacije.

 2. Na stranici Nabavi kodove iz aplikacije Authenticator izaberite Android ili iPhone na osnovu tipa telefona, a zatim izaberite stavku Dalje.

 3. QR kôd koji možete da koristite da biste automatski povezali nalog sa aplikacijom Microsoft Authenticator" Nemojte da zatvarate ovaj prozor.

 4. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagodi i kontroli u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite Drugi nalog (Google, Facebook itd.).

 5. Koristite kameru uređaja da biste skenirali QR kôd sa stranice podešavanje Authenticator na računaru.

  Napomena: Ako kamera ne radi ispravno, možete ručno da unesete QR kôd i URL.

 6. Pregledajte stranicu Nalozi aplikacije Microsoft Authenticator na uređaju da biste se uverili da su informacije o nalogu u pravu i da li postoji povezani kôd za verifikaciju. Za dodatnu bezbednost, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi, što sprečava nekoga da koristi kôd više puta.

 7. Izaberite stavku Dalje na stranici Podešavanje Authenticator na računaru, unesite verifikacioni kôd koji je obezbeđen u aplikaciji za Google nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj.

 8. Nalog je verifikovan i možete da izaberete stavku Gotovo da biste zatvorili stranicu Podešavanje Authenticator stranicu.

Napomena: Više informacija o verifikaciji u dva koraka i Google nalogu potražite u temi Uključivanje verifikacije u dva koraka i Saznajte više o verifikaciji u dva koraka.

Dodavanje Facebook naloga

Dodajte Facebook nalog tako što ćete dodati verifikaciju u dva koraka, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka

 1. Na računaru otvorite Facebook, izaberite meni u gornjem desnom uglu, a zatim idite Postavke bezbednost i prijavljivanje.Pojavljuje se stranica Bezbednost i prijavljivanje.

 2. Idite na opciju Koristi dvoslojnu potvrdu identiteta u odeljku Dvoslojna potvrda identiteta, a zatim izaberite stavku Uredi.

 3. Pojavljuje se stranica Dvoslojna potvrda identiteta.

 4. Izaberite stavku Uključi.

Dodavanje Facebook naloga u aplikaciju

 1. Na stranici Facebook na računaru idite na odeljak Dodavanje rezervne kopije, a zatim odaberite stavku Podešavanje iz oblasti aplikacije za potvrdu identiteta.

 2. QR kôd koji možete da koristite da biste automatski povezali nalog sa aplikacijom Microsoft Authenticator" Nemojte da zatvarate ovaj prozor.

 3. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite drugi nalog (Google, Facebook itd.).

 4. Koristite kameru uređaja da biste skenirali QR kôd sa stranice Dva faktora za potvrdu identiteta na računaru.

  Napomena: Ako kamera ne radi ispravno, možete ručno da unesete QR kôd i URL.

 5. Pregledajte stranicu Nalozi aplikacije Microsoft Authenticator na uređaju da biste se uverili da su informacije o nalogu u pravu i da li postoji povezani kôd za verifikaciju. Za dodatnu bezbednost, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi, što sprečava nekoga da koristi kôd više puta.

 6. Izaberite stavku Dalje na stranici Dva faktora potvrde identiteta na računaru, a zatim otkucajte kod za verifikaciju koji je obezbeđen u aplikaciji za Facebook nalog.

 7. Nalog je verifikovan i sada možete da koristite aplikaciju za verifikaciju naloga.

Napomena: Više informacija o verifikaciji u dva koraka i Facebook nalogu potražite u temi Šta je to potvrda identiteta u dva koraka i kako funkcioniše?

Dodavanje GitHub naloga

Dodajte GitHub tako što ćete uključivati verifikaciju u dva koraka, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka

 1. Na računaru otvorite GitHub, izaberite sliku u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Postavke.

 2. Pojavljuje se stranica Dvoslojna potvrda identiteta.

 3. Izaberite stavku Bezbednost sa bočne trake Lične postavke, a zatim izaberite stavku Omogući dvoslojnu potvrdu identiteta iz oblasti Dvoslojna potvrda identiteta.

Dodavanje naloga GitHub u aplikaciju

 1. Na stranici Dvoslojna potvrda identiteta na računaru izaberite stavku Podešavanje pomoću aplikacije.

 2. Sačuvajte kodove za oporavak kako biste mogli da se vratite na svoj nalog ako izgubite pristup, a zatim izaberite stavku Dalje. Kodove možete da sačuvate tako što ćete ih preuzeti na uređaj, tako što ćete odštampati čvrstu kopiju ili ih kopirati u alatku upravljača lozinkama.

 3. Na stranici Dvoslojna potvrda identiteta izaberite stavku Podešavanje pomoću aplikacije. Stranica se menja kako bi vam prikazala QR kôd. Nemojte da zatvarate ovu stranicu.

 4. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, izaberite Drugi nalog (Google, Facebook itd.), a zatim izaberite unesite ovaj tekstualni kôd iz teksta na vrhu stranice.

 5. Aplikacija Microsoft Authenticator ne može da skenira QR kôd, tako da morate ručno da unesete kôd.

 6. Unesite ime naloga (na primer, GitHub) i otkucajte tajni ključ iz 4. koraka, a zatim izaberite stavku Završi.

 7. Na stranici Dvoslojna potvrda identiteta na računaru otkucajte kôd za verifikaciju koji je obezbeđen u aplikaciji za GitHub nalog, a zatim izaberite stavku Omogući.

 8. Stranica "Nalozi" u aplikaciji prikazuje ime vašeg naloga i kôd za verifikaciju. Za dodatnu bezbednost, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi, što sprečava nekoga da koristi kôd više puta.

Napomena: Više informacija o verifikaciji u dva koraka i GitHub nalogu potražite u GitHub O potvrdi identiteta u dva koraka.

Dodavanje Amazon naloga

Dodajte Amazon nalog tako što ćete uključivati verifikaciju u dva koraka, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka

 1. Na računaru otvorite Amazon, izaberite meni Nalog & Liste, a zatim izaberite stavku Vaš nalog.

 2. Izaberite stavku Prijavljivanje & bezbednosti, prijavite se na Amazon nalog, a zatim izaberite stavku Uredi u oblasti napredne Postavke bezbednosti. Pojavljuje se stranica napredne Postavke bezbednosti.

 3. Izaberite stavku Prvi koraci.

 4. Izaberite Authenticator sastranice Odaberite način prijema kodova. Stranica se menja kako bi vam prikazala QR kôd. Nemojte da zatvarate ovu stranicu.

 5. Otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog na ikoni Prilagodi i kontroli u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite Drugi nalog (Google, Facebook itd.).

 6. Pomoću kamere uređaja skenirajte QR kôd sa stranice Odaberite kako ćete primiti kodove na računaru.

  Napomena: Ako kamera ne radi ispravno, možete ručno da unesete QR kôd i URL.

 7. Pregledajte stranicu Nalozi aplikacije Microsoft Authenticator na uređaju da biste se uverili da su informacije o nalogu u pravu i da li postoji povezani kôd za verifikaciju. Za dodatnu bezbednost, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi, što sprečava nekoga da koristi kôd više puta.

 8. Na stranici Izbor načina prijema kodova na računaru otkucajte kod za verifikaciju koji je obezbeđen u aplikaciji za Amazon nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj kôd i nastavi.

 9. Dovršite ostatak procesa upisivanja, uključujući dodavanje rezervne kopije metoda verifikacije kao što je tekstualna poruka, a zatim izaberite stavku Pošalji kôd.

 10. Na stranici Dodavanje rezervne kopije metoda verifikacije na računaru otkucajte kôd za verifikaciju koji ste obezbedili pomoću rezervne kopije metoda verifikacije za Amazon nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj kôd i nastavi.

 11. Na stranici Skoro je gotovo odlučite da li želite da računar učinite pouzdanim uređajem, a zatim izaberite stavku Gotovo.

 12. Uključite verifikaciju u dva koraka. Pojavljuje se stranica napredne Postavke bezbednosti koja prikazuje ažurirane detalje verifikacije u dva koraka.

Napomena: Više informacija o verifikaciji u dva koraka i Amazon nalogu potražite u Two-Step O verifikaciji i prijavljivanjem Two-Step verifikaciji.

Sledeći koraci

 • Kada dodate naloge u aplikaciju, možete da se prijavite pomoću Authenticator aplikacije na uređaju.

 • Za uređaje koji rade pod operativnim sistemom iOS, u oblaku možete da naprave i bezbednosne kripcije i postavke srodnih aplikacija ,kao što je redosled naloga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×