Sadržaj
×

Ovaj članak se odnosi na iOS uređaje koji rade pod verzijom 5.7.0 i novijim i Android uređajima koji rade pod verzijom 6.6.0 i novijim verzijama.

Aplikacija Microsoft Authenticator za viste da za oblak sakrene vaše akredicije naloga i srodne postavke aplikacije, kao što je redosled naloga. Zatim možete da koristite aplikaciju da biste oporavili informacije na novom uređaju, što potencijalno izbegava zaključavanje ili pobačaj ponovo da se naprave nalozi.

Svaka lokacija skladišta rezervne kopije zahteva da imate jedan lični Microsoft nalog, a iOS zahteva da imate iCloud nalog. Na jednoj lokaciji možete da uskladištite više naloga. Na primer, možete imati lični nalog, poslovni ili školski nalog i lični nalog koji nije Microsoft kao što je za Facebook, Google i tako dalje.

Važno: Skladište se samo lični akreditivi i akreditivi naloga koji nisu Microsoft, što obuhvata vaše korisničko ime i kôd za verifikaciju naloga koji je neophodan za dokaz identiteta. Ne skladištemo druge informacije povezane sa vašim nalozima, uključujući e-poruke ili datoteke. Takođe ne povezujemo niti delimo vaše naloge na bilo koji način ili sa drugim proizvodom ili uslugom. Vaš IT admini svom itad.admini svom iteantu ne dobija informacije o bilo kom od ovih naloga.

Back up your account credentials

Pre nego što možete da zadate svoju akrediitivu, morate da imate:

Uključivanje rezervne kopije oblaka za iOS uređaje

Na iOS uređaju izaberite stavke Postavke, izaberite Rezervnakopija , a zatim uključite iCloud rezervnu kopiju. Na iCloud nalogu se zasnivaju akreditivi vašeg naloga.

iOS settings screen, showing the location of the iCloud backup settings

Uključivanje rezervne kopije oblaka za Android uređaje

Na Android uređaju izaberite stavke Postavke , izaberiteRezervnakopija , a zatim uključite rezervnu kopiju u oblaku. Za akredi jeste datoteci naloga koji ste zadali u oblaku.

Ekran sa postavkama za Android koji prikazuje lokaciju postavki rezervne kopije

Oporavak akreditiva naloga na novom uređaju

Možete da oporavite akredicije naloga iz naloga u oblaku, ali prvo morate da se uverite da nalog koji oporavljate ne postoji u Microsoft Authenticator aplikaciji. Na primer, ako oporavljate lični Microsoft nalog, morate se uveriti da u aplikaciji za autorizovanje nemate podešen lični Microsoft nalog. Ova provera je važna kako bismo bili sigurni da greškom ne zamišemo ili ne izbrišemo postojeći nalog.

Da biste oporavili informacije

 1. Na mobilnom uređaju otvorite aplikaciju Microsoft Authenticator i izaberite stavku Započinjanje oporavka.

  Microsoft Authenticator, koja prikazuje gde da izaberete stavku Započinjanje oporavka

 2. Prijavite se na nalog za oporavak pomoću ličnog Microsoft naloga koji ste koristili tokom procesa pravljenja rezervne kopije. Akreditivi naloga se oporavljaju na novom uređaju.

Kada završite oporavak, možda ćete primetiti da se lični kodovi za verifikaciju Microsoft naloga u Microsoft Authenticator aplikaciji razlikuju između starog i novog telefona. Kodovi se razlikuju jer svaki uređaj ima sopstvene jedinstvene akreditive, ali i jedno i drugo je važeće i radi kada se prijavljiva pomoću svojih telefona.

Oporavak naloga u cilju veće verifikacije

Ako koristite push obaveštenja sa ličnim, poslovnim ili školskim nalozima, na ekranu ćete dobiti obaveštenje koje vam govori da morate da obezbedite dodatnu verifikaciju da biste mogli da oporavite informacije. Pošto push obaveštenja zahtevaju da koristite akreditiv koji je vezan za vaš određeni uređaj i koji se nikada ne šalje preko mreže, morate da dokažete svoj identitet pre nego što se akreditiv kreira na uređaju.

Za lične Microsoft naloge, možete da dokažete svoj identitet tako što ćete uneti lozinku zajedno sa alternativnom adresom e-pošte ili brojem telefona. Za poslovne ili školske naloge morate da skenirate QR kôd koji vam je dao dobavljač naloga.

Da biste obezbedili dodatnu verifikaciju za lične naloge

 1. Na ekranu Nalozi u Microsoft Authenticator, dodirnite nalog koji želite da oporavite da biste otvorili prikaz celog ekrana naloga.

  alternativni tekst

 2. Dodirnite pločku naloga koji oporavljate, a zatim dodirnite opciju da biste se prijavili i oporavili. Unesite lozinku, a zatim potvrdite e-adresu ili broj telefona kao dodatnu verifikaciju.

  Snimak ekrana koji prikazuje lozinku Microsoft Authenticator jednočasovan kôd lozinke.

Da biste obezbedili veću verifikaciju za radne ili školske naloge

 1. Na ekranu Nalozi u Microsoft Authenticator, dodirnite nalog koji želite da oporavite da biste otvorili prikaz celog ekrana naloga.

  alternativni tekst

 2. U prikazu celog ekrana dodirnite opciju za skeniranje QR koda da biste ga u potpunosti oporavili.

  Authenticator predstavlja jednovremenu lozinku kao kod za verifikaciju

Napomene: 

 • Više informacija o QR kodovima i o tome kako da ga nabavite potražite u članku Prvi koraci uz Microsoft Authenticator aplikaciju ili Podešavanje bezbednosnih informacija za korišćenje aplikacije za autorizovanje, na osnovu toga da li je vaš administator uključio bezbednosne informacije.

 • Ako je ovo prvi put da po podešavanjete aplikaciju Microsoft Authenticator, možete dobiti obaveštenje koje vas pita da li želite da dozvolite aplikaciji da pristupi kameri (iOS) ili da dozvolite aplikaciji da snima slike i video zapise (Android). Dozvolite pristup kameri kako bi aplikacija za autorizovanje mogli da snimi QR kôd. Ako ne dozvolite kameru, i dalje možete da podesite aplikaciju za autorizovanje, ali ćete morati ručno da dodate informacije o kodu. Informacije o tome kako da ručno dodate kôd potražite u temi Ručno dodavanje naloga u aplikaciju.

Rešavanje problema sa pravljenjem rezervne kopije i oporavka

Postoji nekoliko razloga zbog kojih rezervna kopija možda nije dostupna

Simptom

Predlog

Promena operativnih sistema

Rezervna kopija se skladišti u aplikaciji iCloud za iOS i u Microsoft dobavljaču skladišta u oblaku za Android. To znači da rezervna kopija nije dostupna ako se prebacujte između Android i iOS uređaja. Ako se prebacite, morate ručno ponovo da kreirate naloge u okviru Microsoft Authenticator aplikacije.

Problemi sa mrežom

Ako imate problema sa mrežom, uverite se da ste povezani sa mrežom i da ste ispravno prijavljeni na nalog.

Problemi sa nalogom

Ako imate problema sa nalogom, proverite da li ste ispravno prijavljeni na nalog. Za iOS to znači da morate biti prijavljeni u iCloud pomoću istog Apple ID-a kao iPhone.

Slučajno brisanje

Moguće je da ste izbrisali nalog rezervne kopije sa prethodnog uređaja ili dok ste upravljali nalogom skladišta u oblaku. U ovoj situaciji morate ručno ponovo da kreirate nalog u okviru aplikacije.

Postojeći Microsoft Authenticator nalozi

Ako ste već podesili naloge u aplikaciji Microsoft Authenticator, aplikacija neće moći da oporavi vaše naloge za koje ste blokirali vašoj podršci. Sprečavanje oporavka osigurava da se detalji o nalogu ne zamijene zatamnjenim informacijama. U ovom trenutku morate da uklonite sve postojeće informacije o nalogu iz postojećih naloga podešenih u Authenticator aplikaciji da biste mogli da oporavite rezervnu kopiju.

Rezervna kopija je zatamnjena

Ako su rezervne informacije zatamnjene, možda će se od vas tražiti da osvežite informacije tako što ćete se ponovo prijaviti na Microsoft nalog za oporavak. Nalog za oporavak je lični Microsoft nalog koji ste prvobitno koristili za skladištenje rezervne kopije. Ako je prijavljivanje obavezno, videćete crvenu traku na meniju ili traci sa radnjama ili ćete videti ikonu uzvičnika koja vas pita da se prijavite da biste završili vraćanje u prethodno stanje iz rezervne kopije. Kada izaberete odgovarajuću ikonu, tražiće se da se ponovo prijavite i ažurirate informacije.

Sledeći koraci

Sada kada ste na novom uređaju pravili svoje akredile za nalog i oporavili ih, možete nastaviti da koristite aplikaciju Microsoft Authenticator da biste potvrdili identitet. Više informacija potražite utemi Prijavljivanje na naloge pomoću aplikacije Microsoft Authenticator .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×