Deljenje PowerPoint slajdova na sastanku Teams sastanku

Dok PowerPoint uživo u programu Teams, izlažeč i učesnici sastanka mogu da vide niz slajdova i da se pomeraju kroz niz slajdova na različite načine. Izlažeč može lako da deli slajd sa bilo kog mesta u špilu, a učesnici mogu da se usredsrede sopstvenim vremenu (osim ako izlažeč ne želi da svi budu fokusirani na trenutnom slajdu).

Napomene: 

 • PowerPoint Uživo nije podržan u događajima Teams uživo.

 • Snimci sastanaka neće snimiti video zapise ili animacije ugrađene u PowerPoint Live prezentacijama.

U ovom članku

Počnite da delite PowerPoint špil

Da se preusmešate na slajdove

Pojednostavite prikaz

Napravite visoki kontrast

Prikaz učesnika

Počnite da delite PowerPoint špil

 1. Izaberite stavku Deli Teams Ikona "Deljenje", strelica koja upućuje nagore u kontrolama sastanka.

 2. U odeljku PowerPoint izaberite datoteku koju želite ili izaberite stavku Potraži da biste pronašli datoteku koja nije navedena.

  Napomene: 

  • Odeljak PowerPoint navodi najnovije datoteke koje ste otvorili ili uredili na SharePoint lokaciji tima ili OneDrive. Ako izaberete jednu od ovih datoteka za prezentovanje, svi učesnici sastanka moći će da vide slajdove tokom sastanka. Njihove dozvole za pristup datoteci izvan sastanka neće se promeniti.

  • Ako izaberete stavku Potraži i odaberete da predstavite PowerPoint datoteku koja ranije nije bila otpremena u Teams, ona će biti otpremljena kao deo sastanka. Ako predstavljate na sastanku kanala, datoteka se otprema na karticu Datoteke na kanalu, gde će svi članovi tima imati pristup. Ako predstavljate na privatnom sastanku, datoteka se otprema na OneDrive, gde će samo učesnici sastanka moći da mu pristupe.

Podrazumevano ćete videti prikaz za izlagača: beleške prezentacije sa desne strane slajda koji trenutno izlažete i traka sa sličicama slajdova duž dna.

Podrazumevani prikaz za izlažeča sa trenutnim slajdom, beleškama i traka sa sličicama

Napomene: 

 • Ako koristite Teams na vebu, biće vam potreban Microsoft Edge 18 ili više, odnosno Google Chrome 65 ili kasnije, da biste videli prikaz za izlažeča.

 • Prikaz za izlažeča je podrazumevano skriven za uređaje sa malim ekranima, ali može da se uključi tako što će izabrati stavku Još opcija Microsoft Teams more options icon ispod trenutnog slajda, a zatim stavku Prikaži prikaz za izložioca (ili izborom prozora za deljenje i pritiskom na kombinaciju tastera Ctrl+Shift+x).

Da se preusmešate na slajdove

 • Da biste predstavili slajdove po redosledu, koristite strelice za navigaciju u donjem levom vremenu trenutnog slajda.

  Arrows to proceed through deck, at the bottom left of the current slide

 • Da biste se pomerili unapred ili unazad, izaberite slajd sa trake sa sličcima pri dnu ekrana.

  Red sličica slajda ispod trenutnog slajda

 • Da biste odabrali neki od prikaza koordinatne mreže za sve slajdove u prezentaciji, izaberite stavku Idi na slajd Go to slide icon pored strelica za navigaciju (ili izaberite taster G na tastaturi).

  Ikona "Idi na slajd", između strelice napred i tri tače

Pojednostavite prikaz

Ako želite, uklonite tu sličicu i beleške prikaza za izlažeča kako biste mogli da se usredsredite na trenutni slajd.

 • Izaberite stavku Još Microsoft Teams more options icon ispod trenutnog slajda, a zatim izaberite stavku Sakrij prikaz za izlažeča. (Možete i da izaberete prozor za deljenje, a zatim pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+Shift+x.)

  Meni sa tri stavke ispod trenutnog slajda sa izabranim prikazom "Sakrij izlažeča"

Napravite visoki kontrast

Prebacite se na prikaz visokog kontrasta slajdova koji podržava izlažeče sa slabim vidom. To neće uticati na to šta vide učesnici sastanka.

 • Izaberite stavku Još Microsoft Teams more options icon ispod trenutnog slajda, a zatim izaberite prikaži slajdove sa visokim kontrastom.

Napomena: Svako ko koristi Teams može da uključi režim visokog kontrasta – za Teams interfejs, kao i PowerPoint slajdove – u Teams postavkama; pogledajte Promena postavki u Teams.

Prikaz učesnika

Učesnici sastanka podrazumevano imaju sledeće opcije prikaza. Nijedan od ovih izbora ne utiče na tuđa prikaz.

 • Prikaz trenutnog slajda.

 • Koristite strelice za navigaciju da biste se pomerali po različitim slajdovima. 

 • Odaberite u prikazu koordinatne mreže svih slajdova u prezentaciji tako što biste izabrali stavku Idi na slajd Go to slide icon pored strelica za navigaciju (ili izaberite taster G na tastaturi).

 • Sinhronizuj njihov prikaz nazad na prikaz izlažeča jednim klikom – izaberite stavku Sinhronizuj sa izložionikom.

  Izaberite stavku "Sinhronizuj sa izvođača", pored strelica za navigaciju

  Napomena: Ako ne želite da osobe mogu nezavisno da se proteže kroz PowerPoint datoteku koju delite, izaberite stavku Eye icon to the left of Stop presenting (pored stavke Zaustavi izlaženje ) da biste sprečili tu opciju.

 • Prebacite se na prikaz visokog kontrasta slajdova tako što biste izabrali stavku Još opcija Microsoft Teams more options icon ispod trenutnog slajda, a zatim stavku Prikaži slajdove sa visokim kontrastom

  Select View slides in high contrast, below the current slide

 • Prevedite slajdove na jedan od 19 jezika tako što biste izabrali stavke Još opcija Microsoft Teams more options icon, a zatim Prevedi slajdove i jezik. 

  Izaberite stavku "Prevedi slajdove"

Želite li da saznate više?

Laserski pokazivač ili crtanje na PowerPoint slajdovima

Deljenje sadržaja na sastanku u Teams

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×