Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Microsoft Teams vebinari pružaju alatke za planiranje događaja vebinara, upravljanje registracijom učesnika, pokretanje interaktivne prezentacije i analizu podataka učesnika radi efikasnog praćenja.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Kako se vebinari razlikuju od običnih sastanaka

Sastanci su obično saradnja i razgovori između učesnika: diskusija o planovima, deljenje materijala, dodeljivanje ili prihvatanje zadataka i još mnogo toga.

S druge strane, vebinari su strukturiranije. Učesnici imaju jasne uloge: jedan ili nekoliko stručnjaka (izlagači) dele svoje ideje ili obezbeđuju obuku publici (učesnicima). Audio i video dozvole su podrazumevano isključene za učesnike.

Funkcije vebinara

Registracija

Koristite postavke registracije kao što su ograničenja kapaciteta, odobrenje ručne registracije*i liste čekanja događaja* da biste obezbedili da se vebinar pokreće bez problema čak i pre događaja. Kreirajte prilagođeni obrazac sa pitanjima za potencijalne učesnike da biste pre toga saznali više o publici. Steknite pregled registracije događaja putem statusa učesnika.

Brendirane teme

Organizujte prilagođeni događaj za učesnike tako što ćete dodati slike brenda, reklamne natpise i teme boja. 

Biografije izlagača

Pružite učesnicima dodatne pozadinske informacije o izlagačima događaja tako što ćete uključiti fotografije i biografije. 

Izveštaji vebinara

Steknite uvide pre i posle događaja pomoću izveštaja vebinara.

Pre nego što počne, pogledajte koliko osoba je prikazalo lokaciju za registraciju, registrovano ili otkazalo registraciju. Kada se završi, prikažite detalje o tome koliko je učesnika prisustvovao, koliko je vremena svaki učesnik proveo na događaju i još mnogo toga. 

*Dostupno Teams Premium korisnicima

Saveti za vebinar

Pre vebinara

Organizatori:

 1. Unapred isplanirajte vebinar, obično za nekoliko nedelja. 

 2. Odlučite da li će događaj biti javni ili privatni. Javni događaji su otvoreni za svakoga ko ima vezu za registraciju. Privatni događaji su dostupni samo članovima interne organizacije.

 3. Pripremite obrazac za registraciju koji svaki potencijalni učesnik mora da popuni pre nego što dobije informacije o pridruživanju vebinara. Obrazac može da se koristi za prikupljanje korisnih informacija za kontakte posle vebinara, merenje efikasnosti obuke i još mnogo toga.

 4. Objavite i delite događaj. Kada se detalji vebinara sačuvaju i objave, pozivi će automatski biti poslati izlagačima i potencijalnim učesnicima. Posle ovog koraka organizatori mogu da dele vezu za registraciju uživo putem društvenih medija, e-pošte itd.

 5. Prikažite uvide registracije pre događaja.

Učesnici:

 1. Prikažite detalje događaja i stranicu događaja.

 2. Primite e-poruku koja sadrži informacije o vebinaru i vezu za pridruživanje.

  Napomena: Učesnici mogu da se pridruže vebinarima na najviše tri mobilna ili stona uređaja putem jedinstvenog spojenog URL-a. 

Tokom vebinara

 • Učesnici koji su spoljni u zakupcu organizatora će izabrati vezu Pridruži se i čekati u čekaonici dok ih organizator ili izlagač ne pusti u vebinar. 

 • U javnom vebinaru (otvorena registracija) učesnici neće moći da dele sadržaj jer će njihov zvuk i video biti podrazumevano isključeni dok organizator ili koautor ne omoguće zvuk i/ili video za sve učesnike putem opcija sastanka ili za određenog učesnika tokom vebinara.

 • Izlagač kontroliše učešće publike. Ankete mogu da se koriste tokom vebinara da bi se angažovala publika i pružila informacije za izlagača.

 • Ako spoljni izlagač ima nalog gosta u vašoj organizaciji, može da se pridruži vebinaru kao izlagač sve dok je prijavljen na taj nalog. Ako nije, pridružiće se kao učesnik, ali organizator može da bude izlagač.

 • Trenutno, učesnici koji su se registrovali nakon pokretanja vebinara mogu iskusiti do pet minuta kašnjenja pri pridruživanju vebinaru. Ovi učesnici mogu videti sledeću poruku o grešci, ali bi trebalo da ponovo pokušaju da se pridruže: "Niste se registrovali za događaj. Registrujte se ovde da biste se pridružili događaju".

Posle vebinara

 • Organizator može da prikaže i preuzme izveštaje o vebinaru.
   

  Napomena:  Praćenje sa učesnicima je i dalje dostupno organizatorima vebinara sve dok dodaju registraciju sastanku, kao što je opisano ovde: Planiranje Teams sastanka sa registracijom

Ko može da zakaže vebinar?

Prema podrazumevanim postavkama, svako ko može da zakaže Teams sastanak može da zakaže vebinar. Ako ne možete da ga zakažete, obratite se IT administratoru.

Ko može da se registruje za vebinar?

Ako je vebinar javni, svako može da se registruje za njega. Ako je vebinar privatan, registracija je dostupna samo unutrašnjim članovima zakupca organizatora. 

Kada je omogućeno odobrenje ručne registracije* organizatori mogu da odobre ili odbiju zahteve za registraciju.

Napomena: Ako imate problema sa planiranjem javnog vebinara, obratite se IT administratoru.

*Dostupno Teams Premium korisnicima

Šta je sledeće?

Planiranje vebinara

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×