Vraćanje artikala koje ste kupili od korporacije Microsoft radi zamene ili refundacije

Primenjuje se na: Microsoft StoreMicrosoft nalog

Povraćaji


Ako ste nabavili neki Microsoft proizvod od izvora koji nije Microsoft Store, morate da se obratite tom izvoru da biste vratili artikal.

Fizička roba, kao što su Surface, upravljač za Xbox, VR slušalice sa mikrofonom ili paket softvera, možda ispunjava uslove za povraćaj i zamenu ili refundiranje.

  1. Prijavite se na stranici Istorija porudžbina i izaberite stavku Zahtev za povraćajAko ne vidite stavku „Zahtev za povraćaj“, kupljeni artikal možda ne može da se vrati. Pročitajte Microsoft uslove prodaje.
  2. Sledite uputstva na ekranu da biste dobili pripejd nalepnicu za otpremanje za povraćaj. Ako ne možete da nabavite pripejd nalepnicu za otpremanje za povraćaj, obratite se podršci.
  3. Kada dobijemo vaše artikle i utvrdimo da ispunjavaju uslove za povraćaj, poslaćemo vam zamenu ili ćemo vam isplatiti refundaciju.

Saznajte status povraćaja i refundacije

Digitalna dobra poput aplikacija, igara, programskih dodataka, pretplata, filmova, TV emisija i knjiga ne mogu da se vrate, sem ako pravo na povraćaj novca nije navedeno u okviru ponude ili primenljivog zakona.

Digitalne poklon-kartice i kartice za usluge/pretplate možda ispunjavaju uslove za povraćaj. Pogledajte članak Odredbe i uslovi za Microsoft poklon-kartice.

Refundacije


Ako ispunjavate pravo na povraćaj, uplatićemo vam ceo iznos refundacije, izuzev troškova isporuke i upravljanja pošiljkom. Refundacije se najčešće obrađuju u roku od 3 do 5 radnih dana nakon što primimo artikal i utvrdimo da ispunjavate pravo na povraćaj. Refundacije se uplaćuju na originalnu opciju plaćanja.

Saznajte status povraćaja ili refundacije.

Dodatna pomoć


Ako imate problem sa nekim proizvodom, razmotrite ostale opcije pre nego što ga vratite.